'Feyenoord en PSV grijpen naast Zweeds toptalent Bergvall (16)'

7 december 2022, 11:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord en PSV hebben naast de komst van een Zweeds toptalent gegrepen. De Zweedse krant Aftonbladet meldt dat Lucas Bergvall (16) kiest voor een langer verblijf in eigen land en zijn huidige club Brommapojkarna zal gaan verruillen voor Djurgårdens.

Bergvall is een verdedigende middenvelder. Ondanks zijn jonge leeftijd kwam hij dit seizoen al elf keer in actie voor zijn huidige club, die uitkomt in de Superettan, het tweede niveau in Zweden. In oktober liet hij zijn eerste doelpunt als prof aantekenen tijdens de uitwedstrijd bij Östers IF, die de club met 4-1 verloor. In november kreeg Bergvall voor het eerst een basisplaats toebedeeld in het met 3-1 gewonnen thuisduel tegen Örgryte. Brommapojkarna is als kampioen geëindigd en promoveert daarom volgend seizoen naar de Allsvenskan, het hoogste niveau in Zweden. 

Feyenoord en PSV hadden wel oren naar de komst van Bergvall, maar vissen volgens de Zweedse krant Aftonbladet dus achter het net. Naast de twee Nederlandse topclubs was ook het Deense FC Midtjylland, in de Europa League nog tegenstander van Feyenoord dit seizoen, geïnteresseerd in de jonge middenvelder. Daarnaast zou hij ook op de radar van 'een club uit de City Football Group' hebben gestaan. Tot die groep behoren naast Manchester City ook Europese clubs als het Belgische Lommel, het Franse Troyes en het Spaanse Girona. 

Djurgårdens, de nummer twee van de Allsvenskan, gaat er dus echter met het talent vandoor. De club betaalt volgens Aftonbladet zo'n tien miljoen Zweedse kronen, omgerekend 900 duizend euro, voor de diensten van Bergvall. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen