Letschert houdt het bij nieuwe club maar drie maanden vol

23 december 2022, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Verdediger Timo Letschert (29) is alweer clubloos. Na zijn vertrek bij AZ zocht de jeugdinternational lang naar een club en vond die in Denemarken in Lyngby BK. Ook daar wordt zijn contract na drie maanden niet meer verlengd.

Daardoor vertrek Letschert alweer bij de hekkensluiter van Denemarken, die met slechts acht punten mijlenver onderaan bungelt. Nummer elf Aalborg heeft bijvoorbeeld al zes punten meer verzameld, toch blijft de verdediger optimistisch. "Van wat ik heb gezien in trainingen en wedstrijden, hebben deze spelers zoveel meer kwaliteit dan de huidige ranglijst laat zien. De spelers zijn heel gemotiveerd en willen elkaar enorm helpen. Dat heb ik in mijn carrière nog nooit heb meegemaakt", aldus Letschert.

"Deze jongens zijn echt een hechte vriendengroep en ik ben dankbaar dat ik er deel van uit heb mogen maken", vervolgt de voetballer, die de laatste weken voor de winterstop eindelijk wat punten pakte met de club. Ondanks het vertrek, blijft hij de ontwikkelingen volgen in de Deense competitie van zijn oude werkgever.

"Ik wil de club en het management heel erg bedanken voor het geloof in mij en het helpen met van alles en nog wat. En aan de spelers: bedankt voor de manier waarop ik ben ontvangen", looft Letschert. "Lyngby is een familieclub, waar het voelt alsof de hele club één grote familie is. Ik zal de rest van het seizoen op de voet volgen en jullie zowel dit seizoen als de komende jaren aanmoedigen. Ik wens iedereen het allerbeste."

Lees ookLetschert verklaart breuk met AZ-trainer Jansen

In totaal speelde Letschert slechts vijf wedstrijden voor de Deense club, waarvan vier als basisklant. In die duels kwam hij tot twee gele kaarten. Zijn laatste duel op de Nederlandse velden dateert alweer uit september 2021 (!) toen hij na twintig minuten werd gewisseld en besloot het stadion te verlaten. Sindsdien kwam hij niet meer in actie namens de Alkmaarders. Daarvoor lag hij ook al eens met Dick Advocaat in de clinch bij FC Utrecht. Verder speelde hij bij onder meer FC Groningen, Sassuolo en Roda JC. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen