Super knullig: oud-Eredivisionist maakt 2 eigen goals tegen Liverpool

30 december 2022, 22:01

Voor Wout Faes kan 2022 er niet snel genoeg op zitten. De Belgische verdediger beleeft een verschrikkelijk uiteinde van het jaar. De oud-Eredivisionist was tegen Liverpool hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het feit dat zijn ploeg met een achterstand de kleedkamer opzocht.

Leicester kwam na vier minuten spelen nog verrassend op voorsprong. Kiernan Dewsbury-Hall schoot raak op Anfield. Heel lang konden de bezoekers daar echter niet van genieten. Na 38 minuten spelen werkte Faes de bal onhandig achter de doelman. Zeven minuten later schoot hij opnieuw in eigen doel. Nadat de bal terugketste van de paal, schoot hij de bal tegen de touwen.

Faes kwam daarmee in een bijzonder rijtje spelers terecht. Hij is pas de vierde speler ooit met twee eigen doelpunten in één Premier League-wedstrijd. Eerder kregen Jamie Carragher (1999, Liverpool - Man Utd), Michael Proctor (2003, Sunderland - Charlton Athletic) and Jonathan Walters (2013, Stoke City - Chelsea) dat wonderwel voor elkaar.

De Belgische verdediger verruilde Stade Reims afgelopen zomer voor een avontuur in de Premier League. Leicester City betaalde zeventien miljoen euro voor de verdediger, die in het verleden door RSC Anderlecht nog werd verhuurd aan SC Heerenveen en Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen