Weer slecht nieuws voor Feyenoord: 'Timber maanden afwezig'

29 december 2022, 23:12   Laatste update: 23:36

Feyenoord kan voorlopig niet beschikken over Quinten Timber. De middenvelder viel dinsdag geblesseerd uit in het oefenduel met FC Emmen en is volgens het Algemeen Dagblad 'hoogstwaarschijnlijk maandenlang' uitgeschakeld door een kwetsuur aan zijn middenvoetsbeentje.

Timber kwam afgelopen zomer voor een voor Feyenoord immens bedrag over van FC Utrecht. Naar verluidt betaalden de Rotterdammers ruim 7 miljoen euro voor de 21-jarige middenvelder. In de eerste seizoenshelft kwam hij in alle veertien Eredivisie-wedstrijden van de club in actie. Daarin wist hij twee keer te scoren en gaf hij ook twee assists. Bovendien droeg hij met een treffer in het uitduel met FC Midtjylland (2-2) ook bij aan de overwintering in de Europa League.

Met het wegvallen van Timber wordt de spoeling voor Feyenoord-trainer Arne Slot op het middenveld nóg dunner dan die al was. Mats Wieffer zou een gegadigde zijn om de vrijgekomen positie van Timber op te vullen, maar hij wordt ook gezien als mogelijke vervanger van Trauner in het hart van de verdediging, gaf Slot eerder deze  week aan. 

Om de koppositie in de Eredivisie in de tweede seizoenshelft te kunnen verdedigen zou Feyenoord wellicht de winterse transfermarkt op moeten om het geblesseerde duo adequaat te vervangen. Maar dat is gezien de financiële situatie van de club niet direct een mogelijkheid, beseft Slot. "Daarvoor is het ijs nog te dun bij Feyenoord", zegt de trainer. Mocht er niemand bijkomen dan gaat hij roeien met de riemen die hij heeft. "Het is een mooie uitdaging om na te denken over wat er nu moet gebeuren", beseft hij. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen