Wereldgoals-alert: Schöne (36) blijft actief in de Eredivisie

14 december 2022, 16:29

Lasse Schöne heeft zijn aflopende contract bij NEC met een jaar verlengd. De 36-jarige middenvelder weet van geen ophouden en zette woensdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan de Nijmeegse middenmoter bindt.

Ook op 36-jarige leeftijd blijkt Schöne nog een absolute meerwaarde in de Eredivisie. De Deense middenvelder hoefde dit seizoen nog geen minuut te missen in de Eredivisie en is een van de sterkhouders op het middenveld van de Nijmenegaren. Schöne is bezig aan zijn tweede seizoen sinds zijn terugkeer in de Goffert, waar hij in 2008 al zijn grote doorbraak beleefde.

Schöne speelde zich bij NEC in de kijker van Ajax, dat de middenvelder oppikte en in zeven jaar tijd zag uitgroeien tot gewaardeerde kracht. Vooral in zijn laatste jaren was Schöne onomstreden op het middenveld. In het legendarische seizoen 2018/2019, waarin Ajax de halve finale van de Champions League haalde, maakte Schöne bijzonder veel indruk. In Amsterdam won de Deen drie landstitels.

Na zijn avontuur bij Ajax speelde Schöne bij Genoa, waar hij te weinig aan spelen toekwam. Sinds 2021 is hij weer actief in de Eredivisie. NEC zal in de tweede seizoenshelft hopen op de klasse van de middenvelder in strijd om lijfsbehoud. Met zijn garantie op wonderschone treffers lijkt hij NEC in ieder geval een streepje voor te geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen