Ajax meldt akkoord met Bodø/Glimt over mislukt Deens talent

17 januari 2023, 21:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De overgang van de Deense aanvaller Jeppe Kjaer Jensen van Ajax naar het Noorse FK Bodø/Glimt is dinsdagmiddag rondgekomen. De achttienjarige Jensen kwam twee jaar geleden nog als toptalent naar Amsterdam, maar wist die status in Nederland nooit waar te maken. 

Qua speeltijd kwam Jensen dit seizoen tot slechts twee korte invalbeurten bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Wel mocht hij drie keer aantreden in de UEFA Youth League, waarin hij zelfs zijn enige treffer van deze jaargang aantekende in het met 5-1 gewonnen thuisduel met Napoli. 

Twee jaar geleden betaalde Ajax nog een bedrag van twee miljoen euro voor Jensen, die op zestienjarige leeftijd al negen duels speelde voor het Deense AC Horsens. Hoeveel Ajax nu ontvangt voor de speler maken de Amsterdammers niet bekend. 

Bij Bodø/Glimt treft Jensen onder meer oud-Feyenoorder Fredrik Björkan, die eerder deze winter vanuit de Eredivisie de overstap maakte naar de nummer twee van de Noorse Eliteserien. Eerder dit seizoen was Bodø/Glimt nog tegenstander van PSV in de Europa League. In Eindhoven werd het op de eerste speeldag 1-1 nadat de Noren kort voor rust nog op voorsprong waren gekomen. Later eindigde de return in Noorwegen in een 1-2 overwinning voor PSV, dat op dat moment al zeker was van overwintering in het tweede Europese toernooi. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maaktten?

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is FCUpdåte Noors.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

OOK EEN MIS KOOP AJAX KYK VOOR TAAN EERST IN EIGEN JEUGD OPLEIDING

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax haalt véél te veel jonge spelers van 16 tot 19 jaar naar Amsterdam. Laat Ajax maar eerst minimaal 4 heeeele goede topspelers van 26 jaar halen. Pas daarna kan er verder gekeken worden. Eerder gaat Ajax zeker niet beter worden !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen