Barça zonder afwezige Frenkie fluitend naar volgende ronde beker

19 januari 2023, 21:53
Barça zonder afwezige Frenkie fluitend naar volgende ronde beker

FC Barcelona heeft donderdagavond op overuigende wijze de kwartfinale van de Spaanse Copa Del Rey behaald. Op bezoek bij Ceuta, dat uitkomt in de derde divisie, werd mede dankzij twee treffers van Robert Lewandowski met 0-5 gewonnen. Frenkie de Jong was afwezig bij Barcelona, de Nederlander kreeg net als Ronald Araujo rust van trainer Xavi Hernández. 

In de eerste helft duurde het vrij lang voordat Barça eenmaal op gang kwam en het verschil wist te maken. Ceuta, dat eerder dit seizoen met 1-0 La Liga-team Elche CF uit wist te schakelen, hield knap stand tegen de Blaugrana en wist de uitploeg lang tot één schot te beperken. In de 41e minuut was het echter toch raak. De Braziliaanse buitenspeler Raphinha kreeg te veel ruimte van de verdediging van de thuisploeg en schoot knap raak in de lange hoek (1-0). 

Na rust was er echter geen houden meer aan voor Barcelona, dat ruim weg liep. Het verzet was gebroken en binnen bijf minuten had Lewandowski zijn doelpunt alweer te pakken. Uiteindelijk liep de score nog verder op dankzij respectievelijk Ansu Fati, Franck Kessié en nog een keer Lewandowski, waardoor Barça vol zelfvertrouwen toe kan werken naar de kwartfinale. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen