Cody Gakpo maakt zich op voor eerste Premier League-start

14 januari 2023, 16:13
Cody Gakpo maakt zich op voor eerste Premier League-start

Met Cody Gakpo in de basis begint Liverpool zaterdagmiddag aan het uitduel met Brighton & Hove Albion. Nadat de 23-jarige oud-PSV'er ook al mocht starten in het FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderers maakt hij zich nu op voor zijn debuut in de Premier League.

Dat Gakpo direct zoveel speeltijd krijgt is voor een belangrijk deel te danken aan de personele problemen die Liverpool-manager Jürgen Klopp in zijn aanval ondervindt. Onder meer Roberto Firmino, Luis Diaz en Diogo Jota zijn er op bezoek bij The Seagulls niet bij, waardoor Gakpo met Mohamed Salah en Alex Oxlade-Chamberlain de driemansvoorhoede vormt. 

Virgil van Dijk ontbreekt voorlopig achterin. De verdediger miste voor het WK geen minuut bij zijn club, maar raakte tegen Brentford op 2 januari geblesseerd en is er daarom naar verwachting 'een aantal weken' niet bij. In het centrum van de verdediging stelt Klopp daarom Ibrahima Konaté en Joël Matip op. Met vaste krachten Andy Robertson en Trent Alexander-Arnold vormen zijn de viermansdefensie voor doelman Alisson Becker. Op het middenveld kiest Klopp voor de vaste namen Thiago, Fabinho en Jordan Henderson. 

Veltman wissel

De thuisploeg is bezig aan een prima seizoen en staat voorlopig knap achtste. Oud-Ajacied Joël Veltman behoort doorgaans tot de eerste elf, maar moet tegen Liverpool genoegen nemen met een plaats op de bank. Wereldkampioen Alexis Mac Allister heeft wel een basisplaats, net als voormalig Liverpool-speler Adam Lallana. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen