Done deal: Isimat-Mirin legt opvallende transfer naar Vitesse uit

10 januari 2023, 12:51

Vitesse heeft de komst van Nicolas Isimat-Mirin (31) dinsdagmiddag bevestigd. De Arnhemmers voegen de ervaren verdediger transfervrij toe aan de A-selectie. De Fransman met Guadeloupse roots tekent een contract voor anderhalf jaar in het GelreDome en wordt daarmee definitief herenigd met zijn oude coach Phillip Cocu. 

"Het was mijn wens om terug te keren naar Nederland, waar ik nog altijd een huis heb met mijn gezin", geeft Isimat-Mirin tekst en uitleg over de enigszins verrassende terugkeer. "Vitesse voelt voor mij als de juiste bestemming. Het is niet alleen een mooie club met fanatieke supporters, maar ook de club van mijn oud-trainer Phillip Cocu. Ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken. Met z'n allen gaan we voor een goede tweede seizoenshelft."

Het zal nog wel even duren voordat de routinier volledig wedstrijdfit is, want na zijn vertrek bij Kansas City, waar hij nog wel basisspeler was, speelde hij enkele maanden niet. "Hij zal nog wat tijd nodig hebben om volledig speelklaar te zijn" , vraagt technisch directeur Benjamin Schmedes om enig geduld omtrent de eerste winteraanwinst van Vitesse. Wel werd Dominik Oroz teruggehaald van zijn verhuurperiode en traint Davy Pröpper al enige tijd mee in Arnhem.

"Wij hebben hiermee een mooie kans op de markt benut. Naast zijn defensieve kwaliteiten brengt Nicolas ons ervaring en volwassenheid, hetgeen we op dit moment goed kunnen gebruiken", legt Schemdes de komst van Isimat Mirin uit. "Mooi meegenomen is dat hij een transfervrije status had." Dat hij voor Vitesse kiest heeft ongetwijfeld ook met Cocu te maken: samen met die coach won hij drie landstitel in dienst van PSV. AS Monaco, Besiktas en Toulouse waren onder meer andere clubs waar hij onder contract stond. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen