Einde samenwerking Ajax en 'Deens wonderkind' is nabij

16 januari 2023, 16:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax lijkt binnen afzienbare tijd afscheid te nemen van Jeppe Kjaer. De achttienjarige aanvaller gaat volgens Nettavisen zijn loopbaan vervolgen bij FK Bodø/Glimt. Kjaer werd twee en een half jaar geleden nog als 'toptalent' naar Amsterdam gehaald.

De hoge verwachtingen heeft Kjaer bij Ajax niet kunnen waarmaken. Hoewel de Deen over anderhalve maand pas zijn negentiende verjaardag viert, heeft een doorbraak in Amsterdam er nooit ingezeten. Veelzeggend is dat Kjaer slechts twee wedstrijden namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie heeft gespeeld. Het waren ook nog eens twee invalbeurten.

Bij Ajax waren ze in 2020 nog overtuigd van de potentie van Kjaer, die op zestienjarige leeftijd namens AC Horsens negen wedstrijden in de Deense competitie had gespeeld. De Amsterdammers telden naar verluidt twee miljoen euro neer voor het wonderkind. Die investering gaat Ajax niet terugverdienen.

Kjaer beschikt bij Ajax over een contract dat komende zomer afloopt, dus mogelijk krijgen de Amsterdammers nog een kleine transfersom voor de Deense aanvaller. Bij Bodø/Glimt komt Kjaer terecht bij de vice-kampioen van Noorwegen. Voor de winterstop was de club groepsgenoot van PSV in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen