FA Cup: schitterende goal Kane, gigantische blunder Palace-doelman

7 januari 2023, 15:25   Bijgewerkt: 7 januari 2023, 16:52

Tottenham Hotspur heeft de 0-4 overwinning op Crystal Palace van afgelopen woensdag een passend vervolg gegeven. De ploeg van Antonio Conte was zaterdagmiddag op eigen veld met 1-0 te sterk voor Portsmouth en bekert zodoende een ronde verder in de FA Cup. Wie anders dan Harry Kane zorgde voor de enige treffer van de middag.

Tottenham Hotspur had na de WK-break even de tijd nodig om los te komen. De eerste twee wedstrijden na het wereldkampioenschap in Qatar leverden namelijk geen overwinning op. Na een 2-2 gelijkspel bij Brentford verloor Tottenham Hotspur een paar dagen later op eigen veld van Aston Villa (0-2). Afgelopen woensdag was de ploeg van Conte een stuk beter in vorm: Crystal Palace werd met 0-4 verslagen, alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Ook in de bekerwedstrijd tegen Portsmouth, de huidige nummer twaalf van de League One, viel de eerste treffer pas na rust. Het was Kane, die bij Crystal Palace nog tweemaal scoorde, die na vijftig minuten prachtig raak schoot. De captain knalde de bal buiten bereik van doelman Josh Griffiths in de verre hoek, treffer nummer 265 in het shirt van Tottenham Hotspur. Kane heeft daardoor nog maar één doelpunt nodig om Jimmy Greaves te evenaren als topscorer aller tijden van de club. Hoewel de bevrijdende 2-0 uitbleef, kwam de overwinning voor de Spurs en dus het bereiken van de volgende ronde niet in gevaar.

Crystal Palace – Southampton 1-2

Crystal Palace kwam vanmiddag eveneens in actie in het fameuze bekertoernooi. De huidige nummer twaalf van de Premier League had na de oorwassing tegen Tottenham Hotspur wat recht te zetten, maar het thuisduel met Southampton werd eveneens in een teleurstelling. Odsonne Édouard opende na veertien minuten nog wel de score voor de thuisploeg, maar dankzij treffers van James Ward-Prowse en Adam Armstrong trok Southampton alsnog aan het langste eind. Vooral de manier waarop de 1-2 viel was pijnlijk voor Crystal Palace. Doelman Vicente Guaita ging daarbij vreselijk in de fout.

Overige uitslagen

Preston - Huddersfield 3-1

Gillingham - Leicester City 0-1

Reading - Watford 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen