Gravenberch terug in de pikorde bij Bayern, ook Blind op de bank in topper

28 januari 2023, 17:55
Gravenberch terug in de pikorde bij Bayern, ook Blind op de bank in topper

Ryan Gravenberch (20) heeft zaterdagmiddag slechts nieuws te verwerken gekregen van trainer Julian Nagelsmann. De middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, moet namelijk in de Bundesliga-topper tegen Eintracht Frankfurt wederom op de bank plaatsnemen, ondanks de blessure van concurrent Leon Goretzka. Ook oud-Ajacied Daley Blind staat niet in de basis bij Bayern München, waar Matthijs de Ligt wél in het centrum van de verdediging mag starten.

Sinds zijn overstap kwam Gravenberch tot dusver in elf Bundesliga-duels in actie voor Bayern, maar kan hij zelden rekenen op een basisplaats. In de winterstop beloofde Nagelsmann nog dat de jonge middenvelder op meer speeltijd kon gaan rekenen, maar ondanks de afwezigheid van Goretzka wordt Gravenberch vanavond dus geen basisplaats gegund. 

Ook Blind moet nog geduldig blijven in Zuid-Duitsland en zal langer moeten wachten op zijn competitie-debuut voor Bayern. Toen de 32-jarige verdediger enkele weken terug op transfervrije basis over kwam van Ajax was al duidelijk dat hij niet op een basisplaats hoefde te rekenen. 

De Ligt daarentegen vormt samen met de Fransman Dayot Upamecano het centrum bij de koploper van de Bundesliga. Yann Sommer, afgelopen winter overgekomen van Borussia Mönchengladback als vervanger van de uitgeschakelde Manuel Neuer, neemt in het doel plaats bij Bayern. Frankfurt bezet momenteel de vijfde plaats, maar kan bij een zege op der Rekordmeister een plaats stijgen op de ranglijst. Om 18.30 wordt er afgetrapt in de Allianz Arena. 

Opstelling Bayern München: Sommer; Stanisic, Upamecano, de Ligt, Davies; Kimmich, Musiala; Sané, Müller, Coman; Choupo-Moting

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Natuurlijk wordt Blind niet opgesteld, wat moet je er.mee!? Gelukkig weg bij ajaks.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen