Klopp geeft tekst en uitleg over vroege wisselbeurt Van Dijk

2 januari 2023, 21:50

Jürgen Klopp heeft uitgelegd waarom hij Virgil van Dijk halverwege de wedstrijd tussen Brentford en Liverpool (3-1) heeft gewisseld. De 31-jarige verdediger werd volgens de trainer niet geslachtofferd.

Dat werd vermoed doordat Liverpool een dramatische eerste helft speelde en Klopp in de rust liefst drie spelers wisselde, onder wie Van Dijk dus. Kostas Tsimikas en Harvey Elliot bleven eveneens in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Joël Matip, Andy Robertson en Naby Keïta.

Maar Van Dijk werd niet om sportieve redenen gewisseld, zo laat Klopp na afloop weten. "Virgil voelde zijn hamstring een beetje. Hij zei dat het goed met hem ging, maar toen ik zei dat we geen risico's nemen, waren de fysio's daar heel blij mee", aldus de Duitse trainer in gesprek met beIN Sports. "Ik denk dat het niets ernstigs is, maar dat is de reden waarom we hem hebben gewisseld. In de andere twee posities wilden we frisse spelers en andere kwaliteiten hebben."

Liverpool keek halverwege het duel met Brentford tegen een 2-0 achterstand aan. De Londense club had voor rust liefst vier keer Alisson Becker verschalkt, maar tot twee keer toe werd een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Na rust deden The Reds het iets beter, maar een nederlaag kon niet worden voorkomen.

Lees ookVirgil van Dijk en Liverpool kennen pijnlijke start van 2023

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen