Dramatisch PL-debuut Gakpo: Liverpool blameert zich tegen Brighton

14 januari 2023, 17:53   Bijgewerkt: 14 januari 2023, 19:27

Liverpool blijft zich steeds verder in de nesten werken. Nadat de ploeg van trainer Jürgen Klopp eerder deze week ternauwernood gelijkspeelde tegen Wolverhampton Wanderers, wisten The Reds deze zaterdag geen vuist te maken op bezoek bij Brighton & Hove Albion: 3-0. Cody Gakpo maakte als basisspeler zijn debuut in de Premier League.

Waar je een dominderend Liverpool of desnoods een gelijkopgaande wedstrijd zou verwachten, was Brighton heer en meester in het eigen stadion. De jonge Evan Ferguson en Kaoru Mitoma waren in de eerste helft een aantal keren heel gevaarlijk. Liverpool bleef op de been, maar vlak na rust ging het helemaal mis. Solomon March wist binnen vijf minuten twee keer te scoren en zette zo het stadion in vuur en vlam.

Lees ook: Sensationele comeback United brengt Ten Hag naar derde plaats

Vier wissels

Na een uur greep Jürgen Klopp hard in. Er werden vier spelers tegelijkertijd gewisseld. Onder anderen aanvoerder Jordan Henderson en Virgil van Dijks vervanger Joël Matip werden naar de kant gehaald. Gakpo mocht blijven staan, maar ook hij kon geen potten breken. De wissels gaven Liverpool wel meer grip op de wedstrijd, maar het mocht niet baten. Via een werelddoelpunt scoorde Danny Welbeck tien minuten voor tijd de 3-0 en was het klaar.

Door de nederlaag zakt Liverpool naar plek acht, Brighton gaat namelijk over de club heen. Champions League-voetbal is inmiddels al heel ver weg. Newcastle United staat namelijk zeven punten boven The Reds op plek vier. Eerder deze week stond Liverpool in het duel met Wolves ook met de rug tegen de muur, maar de mannen van Klopp konden nog een replay afdwingen in de derde ronde van de FA Cup door met 2-2 gelijk te spelen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen