Media gelijkluidend: Barcelona overklast Real Madrid, kritische voetnoot voor Frenkie

16 januari 2023, 07:57   Laatste update: 08:08

In de Supercopa-wedstrijden van FC Barcelona tegen Real Betis en Atlético Madrid werd Frenkie de Jong vlak na rust gewisseld, in de finale tegen Real Madrid mocht de Nederlander tot de slotfase blijven staan. De Catalanen walsten over Real Madrid heen, maar niet iedereen was tevreden over het presteren van De Jong. FCUpdate doet een rondje langs de binnenlandse media.

Het meest opvallende bericht over Barcelona en Frenkie de Jong kwam bij Ziggo Sport vandaan. Oud-international Ruud Gullit was zeer kritisch op de baltovenaar van de Blaugrana. Met analiserende beleden liet Gullit zien waar het aan scheelde. "Hij moet gewoon naar de buitenkant spelen, maar hij geeft een pass om hem weer terug te krijgen. Hier heb ik niks aan, hier gebeurt niks. Later doet hij dat weer. Je kan niets dan", aldus Gullit, die ook een klein beetje positief kon zijn. "Daarna laat hij zien hoe goed hij kan zijn, bij de 0-2. Daar speelt hij hem in één keer door."

Lees ookFC Barcelona pijnigt Real Madrid: voorassist Frenkie

Oppermachtig Barcelona

De Jong was heel belangrijk bij de tweede treffer van Barcelona. De middenvelder verzorgde de voorassist op Gavi, die op zijn beurt Robert Lewandowski bediende om zo de 0-2 te maken. Het werd uiteindelijk 1-3 en de meeste media zijn er wel over uit: Barcelona overklaste Real Madrid en is weer helemaal uit het diepe dal geklommen waar het in werd gegooid door oud-voorzitter Josep Bartomeu. 'Barcelona overklast Real Madrid', aldus BN De Stem. 'Sterk Barcelona heeft geen kind aan Real Madrid', kopt de NOS. 

Sinds De Jong zijn komst bij de club worstelen verschillende trainers al met zijn ideale positie, maar Xavi lijkt die gevonden te hebben. Een formatie met Sergio Busquets, Gavi, Pedri én Frenkie de Jong leek onmogelijk, maar door een van de jonge talenten op linksbuiten te zetten lijkt de puzzel goed te vallen. "Het idee achter de hangende linksbuiten is om een vrije man op het middenveld te creëren", analyseert Pieter Zwart van Voetbal International

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen