'Onnauwkeurige' Memphis krijgt nodige kritiek te verduren

5 januari 2023, 10:37

Memphis Depay heeft bij zijn eerste wedstrijd voor FC Barcelona in 2023 geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Spaanse media zijn zelfs behoorlijk kritisch op het optreden van de Nederlandse aanvaller in het bekerduel met Intercity (3-4 winst na verlenging).

Memphis verscheen woensdag aan de aftrap bij Barcelona. De Catalanen kenden een moeizame avond en de Oranje-international onttrok zich niet aan de malaise. 'Hij vroeg actief om de bal en gaf enkele 'giftige' ballen, die niet werden afgemaakt. (…) Hij zocht gedurfd de één-tegen-één-situaties op, maar was ook onnauwkeurig', aldus Mundo Deportivo.

Sport deelt meerdere spelers van Barcelona een onvoldoende uit, onder wie Memphis. Hij wordt beoordeeld met een 5. 'Hij speelde op de linkervleugel, hoewel hij de vrijheid kreeg om naar binnen te komen. Hij nam goede beslissingen aan de bal en hield dat tijdens de eerste helft vol. Na rust schakelde hij enkele versnellingen terug en werd hij vervangen door Ansu Fati.'

Het regionale L'Esportiu schrijft dat Memphis te weinig heeft laten zien. 'Net als Ronald Araújo had hij sinds 17 september niet meer voor Barça gespeeld, hoewel hij tijdens het WK wel weer minuten maakte. Hij was niet trefzeker en verloor meerdere keren de bal als hij een dribbel inzette. Hij creëerde geen gevaar, noch in de vleugelpositie, noch als spits.'

Barcelona besliste het bekerduel pas in de verlenging. Fati, de vervanger van Memphis, maakte in minuut 103 het winnende doelpunt. Bij Barça kwamen onder meer Frenkie de Jong, Pedri en Robert Lewandowski niet in actie. Zij kregen rust van Xavi.