Overmars breidt Nederlandse enclave Antwerp FC opnieuw uit

21 januari 2023, 13:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gyrano Kerk is de volgende Nederlander die in dienst gaat treden bij Royal Antwerp FC. De oud-aanvaller van FC Utrecht wordt door Lokomotiv Moskou tot het einde van het seizoen verhuurd aan de club van Marc Overmars en Mark van Bommel. Kerk wordt daarmee de vierde Nederlander die dit seizoen voor de Belgen actief is.

Lokomotiv-directeur Dmitry Ulyanov bevestigt dat de clubs rond zijn over een huurdeal tot het einde van het seizoen. Kerk verlaat per direct het trainingskamp dat de club momenteel belegt in Abu Dhabi om zijn overstap af te ronden. De aanvaller ligt in Rusland nog tot medio 2025 vast. Dit seizoen kwam hij in elke competitiewedstrijd van de club in het veld en scoorde hij twee keer.

In 2022 verdiende de 27-jarige aanvaller een overstap naar Lokomotiv Moskou. Daarvoor maakte hij sinds het seizoen 2014/2015 deel uit van de selectie van FC Utrecht. Na een tussenstop in de Keuken Kampioen Divisie bij Helmond Sport brak Kerk door in het eerste van de Domstedelingen. In zes seizoenen was hij daar van grote waarde, waarna de Russische club in de zomer van 2021 liefst 7 miljoen euro voor hem neertelde.

Nederlandse enclave

Het Belgische Antwerp krijgt er door de komst van Kerk dus weer een Nederlander bij. Kerk wordt ploeggenoot van Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs. Daarnaast wordt de nummer drie van de Pro League gecoacht door Mark van Bommel en diens assistent Andries Ulderink en is Marc Overmars technisch directeur van de club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou Marc dit allemaal nog regelen ? Dacht dat die van huis uit aan het revalideren was , volgens mij moet hij echt rustig aan doen !!! Sterkte Marc

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen