Prachtig moment Sierhuis, assist Meijer en nachtmerrie Lammers en Nuytinck

8 januari 2023, 20:05
Prachtig moment Sierhuis, assist Meijer en nachtmerrie Lammers en Nuytinck

Sam Lammers en Bram Nuytinck zullen met weinig plezier terugdenken aan hun thuisdebuut namens Sampdoria. Leverde hun eerste officiële duel namens Blucerchiati vorige week nog een zege op op vreemde bodem, kwam het elftal tegen koploper Napoli duidelijk tekort. Bovendien incasseerde het een rode kaart en twee strafschoppen tegen: 0-2.

Slechts een van de gegeven pingels ging overigens tegen de touwen, want de eerste keer dat Napoli mocht aanleggen, faalde Matteo Politano vanaf elf meter. Niet veel later was het alsnog raak voor de koploper: Victor Osimhen werkte een voorzet binnen en omdat Tomás Rincon een doorgebroken Napolitaan doorhaalde en daarvoor rood kreeg, was het duel halverwege in feite al gespeeld.

Dat werd in de score overigens pas vlak voor het einde uitgedrukt: na een makkelijk gegeven strafschop (zie onder) bepaalde Eljif Elmas de eindstand op 0-2 en daarmee boekte Napoli de eerste zege van dit kalenderjaar. Voor Nuytinck en Lammers een vervelend thuisdebuut namens Sampdoria. Hoogtepunt van het tweeluik was het eerbetoon dat vooraf werd gegeven aan de recentelijk overleden Gianluca Vialli en Sinisa Mihajlovic.

RC GenkClub Brugge 3-1

Scott Parker heeft het nog niet bepaald op de rit gekregen bij Club Brugge. De nieuwe coach begon zondagmiddag dankzij een assist van Björn Meijer op Hans Vanaken nog uitstekend in de topper tegen koploper RC Genk, maar ging uiteindelijk pijnlijk onderuit in de absolute kraker. Daarbij werd Noa Lang voortijdig gewisseld en ging vermeend Ajax-target Abakar Sylla met een rode kaart van het veld.

Loon-Plage – Stade Reims 0-7

Lannion - Toulouse 1-7

Een mooi moment in de Franse beker voor de Nederlandse aanvaller Kaj Sierhuis. Na een maandenlange revalidatie maakte hij na de pauze bij Stade Reims zijn rentree en was direct tweemaal trefzeker. Mitchell van Bergen deed een uur mee, maar kwam ondanks de zeven goals niet op het scoreformulier. Voormalig sc Heerenveen-buitenspeler Arber Zeneli maakte een goal én gaf een assist.

Ook Toulouse haalde de zeven doelpunten in de Franse beker. Thijs Dallinga was met twee doelpunten en een assist de grote man in de zevenklapper, terwijl ook Stijn Spierings op papier kwam. Branco van den Boomen kwam als invaller binnen de lijnen en gaf nog een assist op Dallinga. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen