Schitterende knal van Kimmich voorkomt blamage voor Bayern

24 januari 2023, 22:41

Bayern München wacht ook na de tweede competitiewedstrijd na de winterstop nog op de eerste overwinning in het nieuwe kalenderjaar. Vier dagen na het gelijkspel bij RB Leipzig kwam Der Rekordmeister op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen 1.FC Köln. Daley Blind begon op de bank en bleef daar de hele wedstrijd zitten, Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch maakten wel hun opwachting.

Bayern München gaat weliswaar aan kop in de Bundesliga, maar zo overtuigend als in de afgelopen jaren gaat het zeker niet. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann liet in de eerste seizoenshelft al in vijf wedstrijden punten liggen. De start van de tweede seizoenshelft verloopt dus ook heel moeizaam. Zeg maar gerust slecht. Een gelijkspel op bezoek bij RB Leipzig is weliswaar geen schande, maar een nederlaag op eigen veld tegen 1.FC Köln kan natuurlijk niet als je Bayern München bent.

Nagelsmann koos dinsdagavond voor dezelfde opstelling als in de uitwedstrijd tegen RB Leipzig. Dit betekende dat De Ligt wederom aan de aftrap verscheen, terwijl Blind en Gravenberch genoegen moesten nemen met een reserverol. Blind tekende onlangs een contract tot het einde van dit seizoen, maar moet na twee wedstrijden nog wachten op zijn debuut. De Nederlander moest vanaf de bank lijdzaam toezien hoe zijn ploeg al na vier minuten op een achterstand kwam. Ellyes Skhiri bezorgde de bezoekers een geweldige start.

Bayern München speelde een erg stroeve eerste helft. Nagelsmann had na 45 minuten wel genoeg gezien. De oefenmeester besloot in de rust twee keer te wisselen: Kingsley Coman verving Serge Gnabry en Gravenberch kwam in de plaats van Leon Goretzka. Gravenberch deed direct van zich spreken. Een schot van de middenvelder ging via teamgenoot Eric Maxim Choupo-Moting rakelings langs de tweede paal. Bayern München schroefde het tempo in de tweede helft wat op, maar 1. FC Köln hield de deur goed gesloten. Kansen waren er wel voor onder meer Thomas Müller en Coman, maar doelman Marvin Schwäbe keepte een uitstekende pot.

Het leek 'm niet meer te gaan worden voor Bayern München, totdat Joshua Kimmich in de laatste minuut van de reguliere speeltijd maar eens besloot uit te halen. Zijn afstandsschot dwarrelde via de lat in het net, waardoor de thuisploeg toch nog een punt overhield aan de tweede wedstrijd van dit kalenderjaar. Het hadden er zelfs nog drie kunnen worden, ware het niet dat doelman Schwäbe in de blessuretijd Coman nogmaals van scoren afhield.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen