Schmidt wint ondanks misser Aursnes; B-ploeg PSG faalt niet

6 januari 2023, 23:16

Het Benfica van Roger Schmidt is het nieuwe jaar begonnen met een overwinning. 2022 werd afgesloten met een gelijkspel en een nederlaag, maar tegen de nummer acht Portimonense wist het wel weer met 1-0 te winnen. Oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes kon daarom opgelucht ademhalen, nadat hij zelf van elf meter faalde.

De wedstrijd was negen minuten bezig toen Benfica een strafschop toegekend kreeg. Het was toen aanvaller João Mario die achter de bal ging staan en 'm perfect in de hoek plaatste. De Portugees zal dan ook spijt hebben dat niet hij, maar Aursnes tien minuten later de tweede Benfica-penalty voor zijn rekening nam. Hij kreeg de bal niet zo goed in de hoek geplaatst als zijn voorganger en stuitte daarom op de keeper. Grote gevolgen had de misser van de Noor - die overigens als nummer tien speelde - niet, want het bleef 1-0.

Chateauroux - Paris Saint-Germain 1-3

In de Coupe de France ging Paris Saint-Germain op bezoek bij Chateauroux, dat zijn competitiewedstrijden speelt op het derde niveau van Frankrijk. Trainer Christophe Galtier greep die gelegenheid aan om vrijwel zijn volledige A-ploeg rust te geven. Wereldkampioen Lionel Messi ontbrak sowieso nog, maar ook spelers als Kylian Mbappé, Neymar, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi en Marco Verratti waren er niet bij.

Het was de twintigjarige Hugo Ekitike, die dit seizoen sowieso al vaker de kans krijgt, die het jonge PSG na een klein kwartier op voorsprong zette. Toch dreigde het een lastige avond te worden toen Chateauroux kort voor rust via Thio Ntolla op 1-1 kwam. Pas in het laatste kwartier nam PSG echt afstand. Carlos Soler tekende in de 78e minuut voor de 1-2 en pas in de 91e minuut was het Juan Bernat die de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Lees ook: Ten Hag bekert verder via goal Antony en knullig eigen doelpunt

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen