Sneijder zet drie Ajacieden in 'Klassieker-elftal': "Staat er altijd in"

21 januari 2023, 23:20
Sneijder zet drie Ajacieden in 'Klassieker-elftal':

Wesley Sneijder zou slecht drie spelers van Ajax kiezen als hij op dit moment een team moet mixen met Feyenoorders en Ajacieden. De oud-speler van onder meer Ajax en het Nederlands elftal kiest alleen voor Jurriën Timber, Steven Berghuis en Mohammed Kudus. De rest van het team bestaat uit Rotterdammers.

Zo geeft Sneijder onder de lat de voorkeur aan Justin Bijlow, liet hij vrijdagavond weten aan tafel bij Veronica Offside. "En dat doe ik expres, want voor Rulli is dit een nieuwe wedstrijd en hij is nog niet zo zeker. Bijlow wel, vind ik." In de achterhoede wordt Jurriën Timber bijgestaan door Lutsharel Geertuida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman. Zij worden zondagmiddag ook in de basis verwacht.

Sneijder geeft op het middenvelder de voorkeur aan voetballers. Daarom zet hij Orkun Kökcu en Sebastian Szymanski naast Berghuis. "Ik houd van voetballende mensen. En dan denk ik dat Kökcu en Szymanski verder zijn dan de middenvelders bij Ajax. Los van Berghuis, die staat er bij mij altijd in. Goede speler, creatief." Berghuis keert zondag voor de eerste keer sinds zijn transfer naar Ajax terug in een volle Kuip.

Kudus

Op de buitenkanten van de aanval zet Sneijder ook twee Feyenoorders neer. Dat zijn Alireza Jahanbakhsh en Igor Paix?o. In de spits zet de recordinternational Kudus neer, al is het de vraag of hij zondag in De Kuip ook in de basis mag beginnen van trainer Alfred Schreuder. Feyenoord en Ajax trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in Rotterdam. Bij een overwinning zet Feyenoord de aartsrivaal op acht punten achterstand.

Opstelling Sneijder: Justin Bijlow; Lutsharel Geertruida, Jurriën Timber, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman; Orkun Kökcu, Sebastian Szymanski, Steven Berghuis; Alireza Jahanbakhsh, Mohammed Kudus, Igor Paix?o.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen