Thierry Henry beval Erik ten Hag aan als trainer FC Barcelona

25 januari 2023, 18:20

Als het aan Thierry Henry had gelegen, dan was Erik ten Hag in 2021 de opvolger van Ronald Koeman als hoofdtrainer van FC Barcelona geworden. De oud-aanvaller beval de huidige manager van Manchester United aan bij de Catalaanse leiding, die het advies naast zich neerlegde en in zee ging met Xavi.

Na het ontslag van Koeman op 28 november 2021 zongen meerdere namen rond in Camp Nou. Ten Hag, op dat moment nog in dienst van Ajax, werd gezien als een van de kandidaten om het stokje van zijn landgenoot over te nemen. Al snel werd duidelijk dat Barça zijn zinnen had gezet op de komst van Xavi, die ongeveer een week na het ontslag van Koeman werd aangesteld.

Henry had het niet raar gevonden als Barcelona in de zoektocht naar een nieuwe trainer juist was uitgekomen bij Ten Hag, die veel indruk maakte bij Ajax. "Ik ben een grote fan van hem. Hij is de trainer die ik heb aangeraden bij Joan Laporta nadat Ronald Koeman werd ontslagen bij Barcelona. Geef hem nog één jaar en steun hem op de transfermarkt, dan zal United weer een club zijn om rekening mee te houden", aldus de voormalig aanvaller tegen CBS Sports.

Aantrekkelijk voetbal

Ten Hag heeft, ondanks de recente nederlaag tegen Arsenal, zijn zaakjes aardig voor elkaar op Old Trafford. Manchester United kan niet worden beschouwd als titelkandidaat, maar is wel een goede kanshebber om in de top-vier te eindigen en dus een Champions League-ticket te veroveren. "Ik wil Sir Alex Ferguson niet disrespecteren, maar als het gaat lopen onder Ten Hag, dan zal United aantrekkelijker voetbal spelen dan onder Sir Alex."

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen