'Transferstunt Vitesse: Cocu haalt oud-PSV'er Isimat-Mirin terug'

10 januari 2023, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse krijgt zeer vermoedelijk spoedig een fraaie versterking voor de achterhoede. Nicolas Isimat-Mirin (31, op archiefbeeld) is nadrukkelijk in beeld om de verdediging van de Arnhemmers voor de rest van dit seizoen te versterken. Eerder werkte hij bij PSV al samen met Phillip Cocu, de coach die hem nu terughaalt naar de Nederlandse velden.

Daarover schrijven De Gelderlander en het Eindhovens Dagblad dinsdagochtend althans. Dat mag een stunt worden genoemd, omdat Isimat-Mirin – die met PSV driemaal de landstitel pakte – sinds het begin van dit kalenderjaar transfervrij is en vermoedelijke meerdere opties had om zijn loopbaan voort te zetten. Zijn contract bij Kansas City, waar hij gewoon basisklant was, was afgelopen in de MLS en hij kan zodoende een transfervrije overstap maken naar Arnhem.

Voor hoelang de ervaren verdediger tekent in het GelreDome, is nog niet bekend. Ook is de deal nog niet helemaal rond, maar dat komt het vermoedelijk wel snel. Met een verleden bij dus PSV, maar ook AS Monaco, Besiktas en Toulouse slaat Vitesse een even verrassende als knappe transferslag. De rol van Cocu, die dus eerder succesvol samenwerkte met de Fransman, zal daarbij groot zijn geweest.

Lees ook: Gouden wissel Cocu bezorgt Vitesse een knap punt in Alkmaar

Het is niet de enige speler op wie Cocu invloed heeft gehad op de transfermarkt voor Vitesse: ook Davy Pröpper, die weer overweegt te beginnen bij Vitesse, werkte eerder samen met de huidige trainer van Vitesse. Daarnaast keerde Dominik Oroz terug na zijn verhuurperiode bij Sturm Graz. Daar tegenover staat nog wel het verhuren (met optie tot koop) van de overbodige Thomas Buitink, die aangesloten is bij Fortuna Sittard. Volgens Voetbal International werd Isimat-Mirin dinsdagochtend al gespot in Arnhem voor de medische keuring. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen