Virgil van Dijk en Liverpool kennen pijnlijke start van 2023

2 januari 2023, 20:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool heeft een valse start van 2023 gemaakt. De ploeg van trainer Jürgen Klopp ging maandagavond met 3-1 onderuit bij Brentford. Cody Gakpo behoorde nog niet tot de wedstrijdselectie, terwijl Virgil van Dijk na een dramatische eerste helft in de kleedkamer achterbleef.

Klopp sprak in aanloop naar de wedstrijd tegen Brentford al de vrees uit dat hij nog niet zou kunnen beschikken over Gakpo, die kortgeleden werd overgenomen van PSV. Het papierwerk van de kersverse aanwinst moest nog in orde worden gemaakt en omdat 1 januari een feestdag is in Engeland, heeft de boel wat vertraging opgelopen. Zonder Gakpo kende Liverpool een zware avond tegen Brentford.

Met name in de eerste helft was het ondermaats wat The Reds, die een zeer moeizaam seizoen doormaken, lieten zien. Liverpool mocht zelfs van geluk spreken dat het halverwege de wedstrijd 'slechts' tegen een 2-0 achterstand aankeek. Tot tweemaal toe werd een doelpunt van Yoane Wissa namelijk afgekeurd vanwege buitenspel. Het was driemaal scheepsrecht voor de aanvaller, die vlak voor rust een geldige goal maakte en de voorsprong verdubbelde. Brentford was in de negentiende minuut door een eigen doelpunt van Ibrahima Konaté op voorsprong gekomen.

Klopp greep in de rust in door liefst drie wissels door te voeren. Onder meer aanvoerder Virgil van Dijk mocht douchen. Zonder de Nederlandse centrale verdediger schoot Liverpool na rust uit de startblokken. Darwin Nuñez, die gedurende de wedstrijd meerdere aardige mogelijkheden om zeep hielp, leek vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer te maken. De treffer van de Uruguayaanse aanvaller werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Even later maakte Liverpool via Alexander Oxlade-Chamberlain alsnog de 2-1.

Het lukte Liverpool vervolgens niet om ook de 2-2 te forceren. Zes minuten voor het ingaan van de blessuretijd werd de wedstrijd beslist door Bryan Mbeumo, die zijn lichaam slim gebruikte in een duel met Konaté en vervolgens koelbloedig afrondde. Door het puntenverlies blijft Liverpool steken op de zesde plaats en blijft de achterstand op nummer vier Manchester United - dat een wedstrijd minder heeft gespeeld - vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen