Afellay is het niet eens met Van der Vaart: "Kun je niet nu al zeggen"

12 februari 2023, 23:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liefhebbers raken maar niet uitgesproken over Xavi Simons. De aanvallende middenvelder maakte van de zomer transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain naar PSV en is binnen no time uitgegroeid tot sterkhouder in de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Rafael van der Vaart deed vorige week een gewaagde uitspraak over Simons, waar Ibrahim Afellay het niet mee eens is.

Volgens Van der Vaart doet Ronald Koeman, de opvolger van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, er goed aan om te overwegen zijn ploeg om Simons heen te bouwen. Hoewel Simons tot op heden pas één keer het shirt van Oranje droeg, is Van der Vaart van mening dat de nationale ploeg niet meer zonder hem kan. Afellay vindt dat een beetje overdreven. "Ik vind niet dat je nu al kan zeggen dat je het Nederlands elftal om hem heen moet gaan bouwen", zei de oud-speler van onder meer PSV en FC Barcelona zondagavond bij Studio Voetbal.

Simons zag een sterke eerste seizoenshelft beloond worden met een plekje in de WK-selectie van Oranje en hij debuteerde in de achtste finalewedstrijd tegen de Verenigde Staten. Volgens Afellay moeten we echter niet vergeten dat hij 'nog pas negentien jaar is en dat dit pas zijn eerste seizoen is'. "Bovendien hebben we ook nog Frenkie de Jong, Memphis Depay en Virgil van Dijk. Maar dat deze jongen toe is aan meer minuten in het Nederlands elftal, daar ben ik het wel mee eens", zei Afellay.

Van Hooijdonk diep onder de indruk

Simons was afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen maar weer eens de grote uitblinker bij PSV. Hij verzorgde de assist voor de 1-0 van Luuk de Jong en schoot op fantastische wijze de 2-0 binnen. Pierre van Hooijdonk heeft wederom genoten. "Het is gewoon bijzonder. Het is bijzonder dat een negentienjarige speler een topclub in Nederland bij de hand neemt. Dit doet hij nu eigenlijk al iets meer dan een halfjaar. In de beginfase van het seizoen is hij eigenlijk nog een beetje gespaard, omdat we dachten 'hij is een jonge jongen en die moeten we niet gelijk voor de leeuwen gooien'."

Lees ook: Perez ziet maar één club voor Xavi Simons: "Er is niets beters"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen