Amateurs azen op derde bekerstunt: "Sprookje is nog niet voorbij"

7 februari 2023, 14:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Treffers wil dinsdagavond opnieuw voor een grote stunt zorgen in de KNVB Beker. De club uit de Tweede Divisie brengt in de achtste finales aan bezoekje aan het kwakkelende De Graafschap. Eerder werd al verrassend afgerekend met Eredivisionisten RKC Waalwijk en SC Cambuur.

RKC ging met een 2-0 nederlaag terug naar Waalwijk, terwijl Cambuur in Groesbeek met 1-0 onderuit ging. "RKC onderschatte ons, kwam met een B-team en met ons plan hebben we dat afgestraft. Als we met 4-0 hadden gewonnen, was dat ook niet vreemd geweest", vertelt trainer Leeroy Echteld in gesprek met De Telegraaf. "Tegen Cambuur hebben we het zwaar gehad, maakten we een snelle goal en hebben we tegen de verhouding in stand kunnen houden."

Lees ook: Bekerclash in huize Van Hooijdonk: "Er is een etentje op gezet"

Nu heeft De Treffers echter niet de steun van het eigen Sportpark Zuid. Dinsdag wordt er namelijk om 20.00 uur afgetrapt op De Vijverberg. "We hebben een idee hoe we het gaan aanpakken, hopen goed door de beginfase heen te komen en als het tempo bij De Graafschap omlaag gaat ook onze kansen te krijgen. Als het aan ons ligt, is het bekersprookje nog lang niet voorbij. We hebben het geloof dat we ook De Graafschap kunnen verslaan."

Tweede Divisie

De Treffers kent een uitstekend seizoen en staat momenteel op de derde plaats in de Tweede Divisie. De ploeg van Echteld is nog volop in de race voor de titel, al is de achterstand op koploper AFC wel zes punten. Afgelopen zaterdag werd er met 1-2 gewonnen op bezoek bij TEC. De Graafschap draait een stuk minder en staat veertiende in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Adrie Poldervaart mist de wedstrijd. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

Wie wint de Europa League vanavond? Zet €10 in en krijg €50 aan freebets cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen