Belgische clubs lijden recordverlies, Antwerp van Overmars koploper

9 februari 2023, 18:00
Belgische clubs lijden recordverlies, Antwerp van Overmars koploper

De Belgische voetbalclubs hebben samen een negatief record gevestigd. De clubs gingen voor 156 miljoen euro het rood in, dat meldt de Belgische Pro League. Het Royal Antwerp van Mark van Bommel en TD Marc Overmars lijdt het grootste verlies, in totaal 31.5 miljoen euro.

Het gaat om cijfers van het seizoen 2021/2022. Daar heeft Marc Overmars een klein beetje van meegemaakt, toen hij in februari van 2022 vertrok bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag. In de Belgische competitie zijn er slechts vier clubs in geslaagd om positieve cijfers te overleggen dat seizoen, namelijk Club Brugge, Charleroi, Anderlecht en KV Kortrijk. Ook Anderlecht hoorde bij dit rijtje, totdat de aandeelhouders te hulp schoten en een flinke injectie deden.

Puntenaftrek

Een aantal clubs hebben ook nog eens een negatief eigen vermogen. Los van het feit dat dit slordig is, riskeren ze een puntenaftrek. Union, Standard, Westerlo, STVV, Anderlecht, KV Kortrijk en KV Oostende zijn de schuldigen, ze moeten op hun volgende jaarrekeningen een stijging kunnen tonen van twintig procent. Dat is één van de nieuwe regels van de aangescherpte Financial Fair Play.

Ondanks de negatieve cijferes hoeft Antwerp zich geen zorgen te maken. Ondanks dat de club slechts vijf miljoen euro in het rood mag staan over drie boekjaren, heeft eigenaar Paul Gheysens ruim 114 miljoen euro in de club gepompt. Op deze manier mag de club deze cijfers overleggen en hoeft het dus niet te rekenen op puntenminderingen of andere straffen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen