Beweringen Sneijder 'zeer onterecht', Ajax deed mee aan Giro555

14 februari 2023, 14:33
Beweringen Sneijder 'zeer onterecht', Ajax deed mee aan Giro555

Ajax heeft wel degelijk geprobeerd om zo veel mogelijk mee te werken aan de initiatieven voor Giro555. Hoewel Wesley Sneijder maandagavond aangaf dat de Amsterdammers weigerden te spelen met een aanvoerdersband waarop de actie afgebeeld stond, ligt dat naar blijkt toch iets anders. Aan heel veel andere acties gaf de club namelijk wél gehoor.

Ajax was bijvoorbeeld een van de clubs die het veld betraden met de shirts met Giro555 erop, om aandacht te vragen voor de ramp in Turkije en Syrië. Door de aardbevingen daar zijn er meer dan dertigduizend overledenen te betreuren en moet er heel veel geld worden ingezameld voor hulp en wederopbouw. Daar zet het Nederlandse voetbal zich voor in en naar zo blijkt doet Ajax dat dus ook gewoon.

Naast de shirts was er ruimte op de LED-boarding rond het stadion voor Giro555 en deed de stadionspeaker een oproep om royaal te doneren. Bovendien werkten Kenneth Taylor en Sherida Spitse mee aan een filmpje dat ingesproken werd. Voor al het bovenstaande geldt dat sommige clubs wel meededen en anderen weer niet, zo schrijft Ajax Showtime dinsdagmiddag.

Lees ook: Ajax weigerde als enige club met speciale aanvoerdersband te spelen

Dus ligt het toch net wat genuanceerder dan de voormalig middenvelder schetst in het tv-programma Vandaag Inside. 'Daarnaast heeft Ajax gesigneerde shirts geleverd voor veilingen door het hele land. Het toont aan dat de Amsterdamse club meewerkt aan meerdere initiatieven voor Giro555 en zodoende is er geen sprake van één actie of dé actie, zoals Sneijder suggereerde in Veronica Offside', schrijft de Ajax-site. 'De opmerking dat de club als enige niet meedeed aan Giro555 kan als zeer onterecht worden bestempeld', is het oordeel. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Hij begint een beetje raar te praten ! 😠

Kramer
Link gekopieerd!
avatar

Het is ook gewoon een rotte appel. Logisch dat Yolanthe weg wou van hem, naar mannetje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen