De Ligt zette knop om na WK: "Mag met mijn kwaliteiten geen reserve zijn"

24 februari 2023, 22:32
De Ligt zette knop om na WK:

Matthijs de Ligt kijkt met gemengde gevoelens terug op het WK in Qatar met Oranje. De verdediger die voorheen een zekerheidje was in het Nederlands elftal, kwam in slechts twee van de vijf wedstrijden in actie. Uiteraard baalde de voormalig Ajacied daarvan, maar het was voor hem ook een belangrijk kantelpunt. 

De Ligt vertelde erover in een interview met het Duitse tz. "Aan de ene kant was het WK een grote teleurstelling voor mij", begon hij. "Ik speelde alleen in de eerste wedstrijd. Daarna kwam ik op de bank terecht en speelde ik amper meer." Alleen in de achtste finale tegen de Verenigde Staten kwam De Ligt daarna nog in actie, maar hij viel pas diep in blessuretijd in.

"Aan de andere kant heeft de situatie me wakker geschud. Ik moest iets veranderen. Een speler met mijn kwaliteiten mag geen genoegen nemen met minder dan een vaste basisplaats op het WK", ging hij verder. "Daarom ging ik analyseren wat er beter moest. Ik heb twee weken goed hersteld en ben in de laatste week van mijn vakantie weer gaan trainen."

Nog steeds merkt De Ligt de positieve gevolgen van zijn wake-up call. "Ik besteed sindsdien nog meer aandacht aan mijn voeding dan daarvoor. Ik pas het nu aan aan mijn training. Wat ik eet, is afhankelijk van hoe vaak en hoe intensief we trainen."

Lees ook: Nagelsmann belooft: "We zullen Blind en De Ligt vaak samen op het veld zien"

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
avatar

Dat dééd hij dus niet! Meneer De Ligt, ga eens een keer meetrainen met een wielrenploeg. Je lijf optimaal verzorgen hoort bij het leven van een topsporter!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen