Di María in topvorm bij Juventus; Bayer 04 wint spektakelstuk

23 februari 2023, 20:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Juventus heeft zich donderdagavond op vrij eenvoudige wijze ten koste van Nantes geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De Italianen leken na het teleurstellende resultaat in het heenduel nog flink aan de bak te moeten, maar daar bleek weinig van waar (0-3). Ook Sporting Portugal heeft zich verzekerd van een plek bij de laatste zestien en dat is, gezien de coëfficiëntenstrijd, slecht nieuws voor Nederland. Ajax weet dus wat het vanavond te doen staat.

Nantes – Juventus 0-3

Juventus beleeft een rampseizoen in eigen land. Plaatsing voor de Champions League via de competitie belooft nog een hels karwei te worden, dus wordt de Europa League zeker niet als een troostprijs gezien. Na het 1-1 gelijkspel vorige week leek Nantes echter een nieuwe dreun uit te delen aan Juventus. Maar de Oude Dame deed in Frankrijk snel zaken. Nadat Ángel di Mariá de bezoekers in minuut 5 op schitterende wijze op voorsprong had geschoten, verdubbelde hij een kwartier later vanaf elf meter de score. Vlak daarvoor was Nantes-verdediger Nicolas Pallois met rood naar de kleedkamer gestuurd. Een wedstrijd was het dus na twintig minuten al niet meer en na de derde van Di María in de tweede helft was het definitief gespeeld.

Zie ook: Di María maakt een waanzinnig doelpunt

FC Midtjylland – Sporting Portugal 0-4

De heenwedstrijd tussen Sporting Portugal en FC Midtjylland stevende lang af op een Deense zege, maar een doelpunt van Sebastián Coates diep in de blessuretijd bezorgde de Portugezen toch nog een aardige uitgangspositie voor de return in Denemarken. Daarin was weer een belangrijke rol weggelegd voor Coates. De verdediger opende na 21 minuten de score. FC Midtjylland kreeg nog voor de pauze een volgende tik te verwerken. Paulo Victor da Silva moest met rood het veld verlaten, waarna het met het Deense verzet eigenlijk wel was gedaan. Met twee doelpunten in de tweede helft was Pedro Gonçalves goed op dreef. Een eigen doelpunt van Stefan Gartenmann bepaalde de eindstand uiteindelijk op 0-4.

AS Monaco – Bayer Leverkusen 2-3 (Bayer Leverkusen door na strafschoppen)

Na het spektakelstuk in de heenwedstrijd in Duitsland – AS Monaco won met 2-3 – deden beide ploegen er donderdagavond nog een schepje bovenop. Florian Wirtz bracht de bezoekers al na dertien minuten op een 0-1 voorsprong, maar kon daar niet heel lang van genieten. Zes minuten later was het weer gelijk. Maar Bayer Leverkusen had na de nederlaag in eigen huis wat recht te zetten en zette na de gelijkmaker weer een paar tandjes bij. Dat resulteerde snel in een nieuwe voorsprong via Exequiel Palacios, waarna Amine Adli vroeg in de tweede helft voor 1-3 zorgde. Breel Embolo schoot de ploegen echter de verlenging in, waarin niet meer werd gescoord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en die werden beter genomen door Bayer Leverkusen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen