Gakpo en Liverpool diep in de problemen: CL-voetbal ver weg

4 februari 2023, 18:26   Laatste update: 20:39

Liverpool heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Wolverhampton Wanderers. De ploeg van trainer Jürgen Klopp, die voor Cody Gakpo wederom een basisplaats had ingeruimd, ging in het Molineux Stadium met 3-0 onderuit. Dankzij het verlies ziet Liverpool het gat met de Champions League-plaatsen in de Premier League steeds groter worden. 

De wedstrijd begon dramatisch voor Gakpo en co. toen Joel Matip na vijf minuten al een eigen doelpunt op zijn naam had staan. De verdediging van Liverpool zag er tien minuten later weer niet goed uit, toen een vrije trap van Wolves niet goed weg werd gewerkt en Craig Dawson snoeihard de voorsprong van zijn ploeg verdubbelde. Liverpool moest dus flink aan de bak en met een donderspeech van Klopp op zak begon de Champions League-finalist van vorig seizoen aan de tweede helft.

Hierin werd het drama echter compleet voor Liverpool toen Ruben Neves in de 71e minuut de wedstrijd in het slot gooide en de zege voor de Wolves veilig stelde. Ook Gakpo, die vijf minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, kon de misère van zijn team niet beperken. Dankzij de nederlaag heeft Liverpool al vier duels in de Premier League niet weten te winnen en is het gat met Newcastle United, dat nu de vierde plaats bezet en later vanavond nog in actie komt, opgelopen tot tien punten. Voor Erik ten Hag is het puntverlies van Liverpool uitstekend nieuws, hij wist met Manchester United wél een overwinning te behalen.

Lees ook: Ten Hag houdt met 10 man stand

Overige uitslagen:

Aston Villa - Leicester: 2-4

Brighton - Bournemouth: 1-0

Brentford - Southampton 3-0

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen