Jordi Cruijff waarschuwt Barça-spelers alvast voor 'magische 10 seconden' op Old Trafford

14 februari 2023, 23:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordi Cruijff, technisch directeur van FC Barcelona, kijkt enorm uit naar het Europa League-treffen met zijn oude club Manchester United. Als speler diende hij beide clubs. Cruijff ziet bovendien dat zowel zijn eigen club als de tegenstander momenteel 'in hun beste periode van het seizoen' zitten. 

"Het wordt speciaal, en heel lastig voor beide clubs", zegt de 49-jarige Cruijff in gesprek met het clubkanaal van Barcelona. "In Engeland wordt met een andere intensiteit gespeeld", analyseert hij het verschil tussen de verschillende competities. "In Spanje is het spel meer positioneel, meer technisch en tactisch", vervolgt hij. "Als we ons aan hun intensiteit kunnen aanpassen dan maken we denk ik een goede kans om door te gaan."

Lees ook: 'Xavi past Barcelona-tactiek aan op ongeëvenaarde Rashford'

Als speler van Manchester United leerde Cruijff het Engelse voetbal goed kennen én waarderen. "De manier waarop het spel daar beleefd wordt is zó intensief", verklaart hij. "Tien seconden voor de start van een wedstrijd voelde je het stadion als één man warmdraaien. Door de adrenaline was je gelijk twintig procent scherper." 

Voor United heeft Cruijff alleen maar mooie woorden. "Het is een historische club met een historisch stadion", stipt hij aan. "Met fans van over de hele wereld." Hij hoopt de spelers van Barcelona voor het uitduel nog te kunnen voorbereiden op wat ze op Old Trafford te wachten staat. "In die laatste tien seconden voor het eerste fluitsignaal komen ze erachter hoe speciaal die club is." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen