'Lewandowski confronteert Fati in de kleedkamer en krijgt excuses'

25 februari 2023, 20:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Lewandowski heeft Ansu Fati berispt na de nederlaag tegen Manchester United in de Europa League. In de kleedkamer van Barcelona zou Lewandowski 'met goed fatsoen en zonder wrok' zijn ploeggenoot hebben geconfronteerd over een gemiste kans.

Lewandowski vond dat zijn veertien jaar jongere ploeggenoot, die een kwartier voor tijd was ingevallen, in de slotfase verkeerd omging met een kans. Na een voorzet van Ferran Torres kopte Fati de bal naast, terwijl Lewandowski zich in een betere positie bevond. De Pool oogde meteen al gefrustreerd, sprak later met routinier Jordi Alba over het incident en zou dus ook Fati hebben geconfronteerd.

Lewandowski zou hebben aangegeven dat het al de tweede keer was dat Fati op deze wijze een mogelijk doelpunt van hem verhinderde. Hij droeg Fati op om voorzichtiger om te gaan met zulke momenten. Het is belangrijk dat Fati zijn drang om te scoren gaat beheersen, zo was de boodschap, omdat het team eronder kan lijden.

Fati zou zijn excuses hebben aangeboden en hebben gezegd dat hij Lewandowski niet zag staan. Hij was ervan overtuigd dat hij in een goede positie verkeerde om een doelpoging te wagen, maar was dus niet trefzeker. Als hij wel had gescoord, had Barcelona een verlenging uit het vuur kunnen slepen.

Blessure

Het duurt overigens nog even voordat Fati kan laten zien dat hij heeft geleerd van het moment, want hij is op de training van Barcelona geblesseerd geraakt. Een kneuzing in zijn linkerknie houdt hem voorlopig aan de kant. Fati sukkelde in het verleden vaker met knieblessures.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen