Liverpool komt met verklaring over vlucht van 33 minuten

20 februari 2023, 20:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De spelers van Liverpool namen zaterdag na de wedstrijd tegen Newcastle United (0-2 zege) het vliegtuig naar huis. Het besluit kwam de club op kritiek te staan, maar Liverpool geeft zelf aan geen kant uit te kunnen door het strakke speelschema.

Liverpool werd in 2021 nog uitgeroepen tot groenste club van de Premier League en schaart zich geregeld achter initiatieven ten behoeve van het klimaat. De reis van Newcastle upon Tyne naar Liverpool, die met de bus ongeveer drie uur in beslag zou nemen over een afstand van 278 kilometer, werd echter afgelegd met een 33 minuten durende vlucht.

Bij Liverpool wijzen ze op de naderende wedstrijd tegen Real Madrid van dinsdagavond. Om zoveel mogelijk voorbereidingstijd over te houden, is gekozen voor de korte terugreis. Liverpool zegt 'milieuzorgen' mee te nemen in de beslissingen omtrent reisbewegingen, al worden de afstand en de kosten logischerwijs ook afgewogen.

In het topvoetbal klinkt vaker kritiek op de reisbewegingen die spelers maken. In september vorig jaar kregen Kylian Mbappé en trainer Christophe Galtier (Paris Saint-Germain) de vraag waarom ze met het vliegtuig naar de uitwedstrijd tegen Nantes gingen in plaats van met de trein, waarna het tweetal in lachten uitbarstte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

33 minuten, maar je moet ook nog naar het vliegveld, boarden, taxiën, van het vliegveld naar huis etc. Misschien win je er net een klein uurtje mee. Als dat al het verschil maakt tegen Real, veel succes dan maar.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die gasten kunnen zo doorlopen joh . En vertrekken gelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen