Man United wint nu wél van Leeds, belangrijke rol voor Weghorst

12 februari 2023, 16:56

Manchester United heeft de uitwedstrijd tegen Leeds United omgezet in een overwinning. Nadat beide ploegen woensdag in een inhaalwedstrijd nog gelijkspeelden op Old Trafford (2-2), won de ploeg van Erik ten Hag met 0-2 op Elland Road. Wout Weghorst gaf de assist bij het tweede doelpunt. Manchester United staat momenteel tweede, al heeft Manchester City slechts een punt achterstand en nog twee duels tegoed.

Alfred Schreuder was aanwezig op Elland Road. De trainer is een belangrijke kandidaat om aan de slag te gaan bij Leeds United en zag zijn mogelijke nieuwe werkgever zonder veel problemen overeind blijven tegen Manchester United. In de vierde minuut liet Crysencio Summerville een enorme kans liggen om Leeds op voorsprong te schieten en een minuut voor de pauze deed hij dat opnieuw, toen na een dekkingsfout van Tyrell Malacia.

Lees ookFans Leeds laten zich van slechtste kant zien voor oog van Schreuder

Het gevaar van Manchester United bleef in de eerste helft beperkt tot een inzet van Bruno Fernandes in de blessuretijd. Na een rappe counter stuitte Fernandes op doelman Illan Meslier. Weghorst kwam in de eerste helft nauwelijks in het stuk voor.

Kort na de pauze moest David de Gea in actie komen na opnieuw een schot van Summerville. Na ruim een uur trof Diogo Dalot aan de overzijde de lat en een kwartier daarna vond Summerville andermaal De Gea op zijn pad. Na alle gemiste kansen werd er toch nog gescoord. Door een scherpe voorzet van Luke Shaw kon Marcus Rashford binnenknikken: 0-1.

Een scherpe steekpass van Weghorst stelde Alejandro Garnacho daarna in staat om de wedstrijd te beslissen. Dat was ook een grote opsteker voor Weghorst, die kritiek ontving door zijn tegenvallende rendement. De spits scoorde in de blessuretijd zelfs, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen