Megasucces Ten Hag: Manchester United schakelt Barcelona uit

23 februari 2023, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft zich op spectaculaire wijze gekwalificeerd voor de achtste finales van de Europa League. Voor eigen publiek won de ploeg van Erik ten Hag met 2-1 van FC Barcelona, na het eerdere 2-2 gelijkspel in Camp Nou. Antony maakte het winnende doelpunt.

De wedstrijd begon nog slecht voor The Red Devils. In de openingsfase kreeg Barcelona een strafschop van arbiter Clément Turpin na licht contact tussen Bruno Fernandes en Alejandro Baldé. De penalty werd benut door Robert Lewandowski, al zat keeper David de Gea nog aan de bal. Nog voordat die strafschop was toegekend, hadden beide ploegen via Bruno Fernandes en Raphinha al een scoringskans gekregen.

Wout Weghorst had een basisplaats, maar bleef in de pauze achter in de kleedkamer. Manchester United kende een droomstart van de tweede helft. Fred zorgde razendsnel voor de 1-1 na een messcherpe assist van Bruno Fernandes en daarna plaatste Antony de bal op fraaie wijze in de linkerhoek voor de 2-1. Jules Koundé tussen die twee doelpunten nog erg dicht bij een goal met een kopbal, maar zag David de Gea redding brengen.

Zodoende blijft Ten Hag actief op vier fronten. Zijn ploeg gaat vrijdag in de koker voor de loting. Een koppeling met zijn oude club Ajax zit er niet in, want de Amterdammers werden uitgeschakeld door 1. FC Union Berlin

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen