Mijnans kreeg advies voor Feyenoord boven AZ: "Juiste keuze gemaakt"

5 februari 2023, 13:38
Mijnans kreeg advies voor Feyenoord boven AZ:

Sparta-middenvelder Stef Mijnans heeft Sparta in de slotfase van de transferwindow ingeruild voor AZ. Ook Feyenoord had belangstelling, maar de middenvelder koos in overleg met zijn oude coach Maurice Steijn bewust voor Alkmaar. "We hebben daar samen goede gesprekken over gevoerd. Ik wist al heel snel dat ik voor AZ wilde kiezen."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Met coach Steijn heeft Mijnans een uitstekende band, waardoor hij zelfs de uitgaande transfer kon bespreken. "Hij vindt AZ een heel goede club en zegt dat ik de juiste keuze heb gemaakt", stelt de middenvelder. "We hadden altijd heel goed contact. Hij vertrouwde gewoon op mij en dat gaf mij ook het vertrouwen. Daar ben ik automatisch beter door gaan voetballen. Ik heb veel aan trainer Maurice te danken."

Mijnans had tegen FC Volendam zaterdag het liefst in de basis gestart, maar respecteert de beslissing van zijn nieuwe coach Pascal Jansen om hem op de bank te laten starten uiteraard ook. "Natuurlijk moest ik even schakelen. Maar ik ben iemand die zich makkelijk aanpast", zei de voetballer, die na een uur binnen de lijnen kwam voor Myron van Brederode.

Lees ook: Feyenoord klaar op transfermarkt? 'Tweetal blijft in Rotterdam'

AZ-debutant

Naast Mijnans was er nog een andere debutant bij AZ: de achttienjarige Wouter Goes. De centrale verdediger begon in de basis tegen FC Volendam en genoot, zo vertelt hij bij Voetbal International. "Mijn debuut had leuker kunnen zijn als we hadden gewonnen", gaf hij ook aan deels te balen. Toch over heerst er overall een gevoel van trots bij Goes. "Mijn vrienden zullen me wel gaan feliciteren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen