PSV-hooligan had al een stadionverbod; nieuwe beelden tonen gevecht

24 februari 2023, 00:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de belaging van Sevilla-keeper Marko Dmitrovic door een toeschouwer in het stadion van PSV. Op de beelden is te zien dat de hooligan een vuistslag uitdeelt aan Dmitrovic, die hem daarna overmeestert. De onverlaat werd afgevoerd en is inmiddels in handen van de politie. 

Dmitrovic reageerde kort na de wedstrijd op het incident. "Een fan kwam het veld op en duwde me van achteren neer", liet hij weten in gesprek met Mundo Deportivo. "Hij keek me aan en probeerde me te slaan. Daarbij raakte hij me op mijn neus en in mijn nek. Ik wilde hem slaan, maar dat hoort niet. Als je graag iemand slaat, moet je je aanmelden voor een sport als boksen. Maar dit soort dingen horen niet in het voetbal thuis."

Lees ook: Van Nistelrooij verklaart boosheid bij PSV en laakt gedrag van fan

De ervaren sluitpost hoopt op een passende straf voor de dader. "Er zijn altijd mensen dronken of gekken die het veld op springen, maar dit mag niet gebeuren. Ik hoop dat ze hem straffen. Het kwam als een verrassing, ik was gefocust op het spel en kreeg ineens die duw. Ik weet hoe ik mezelf moet verdedigen, maar dit hoort niet bij het voetbal en het leven. Het belangrijkste is dat wij ons doel hebben gehaald."

Volgens het Eindhovens Dagblad is de dader een bekende van PSV. Het gaat om een twintigjarige man, die al een stadionverbod had bij PSV vanwege een eerder incident. Hij had dus nooit op de tribune mogen zitten, maar dat lukte hem wel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net zo een mafkees als fie gek toen bij ajax az. Hoop dat hij never nooit meer ergens binnen mag.die gast moeten ze in het gekkenhuis duwen.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een meldingsplicht bij iedere wedstrijd, uit en thuis, van PSV. Ben je van het gezeik af. Is toch niet zo moeilijk?

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja je ziet maar, de ene week bij ajax kk roepende gekken, daarna twente idioten en nu een psv ( fan?).Het is een maatschappelijk probleem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen