PSG opgelucht cruciale weken in na goed nieuws uit ziekenboeg

2 februari 2023, 10:33
Foto: © ProShots

Paris Saint-Germain won woensdag met pijn en moeite met 1-3 van Montpellier, maar zag sterspeler Kylian Mbappé een strafschop missen én geblesseerd uitvallen. Ook Sergio Ramos moest de strijd door een kwetsuur vroegtijdig staken, waardoor de club vreesde zonder de sterkhouders een aantal cruciale duels in te moeten. De eerste berichten uit de ziekenboeg zijn echter hoopgevend. 

De maand februari wordt een belangrijke voor het dit seizoen af en toe haperende PSG. De club verspeelde in januari punten tegen Rennes (1-0 verlies) en Reims (1-1) maar staat desondanks in de Ligue 1 vijf punten voor op naaste belager Olympique Marseille, terwijl de marge met nummer drie RC Lens zes punten bedraagt. Deze maand treft PSG de nummer twee zowel in het toernooi om de Coupe de France als in de competitie, waarin ook AS Monaco en Lille OSC in februari wachten. Bovendien staat tussendoor de achtste finale van de Champions League op het programma, waarin Bayern München de tegenstander is. De heenwedstrijd in Parijs wordt op 14 februari gespeeld. 

Zoals het nu lijkt kan trainer Christoph Galtier voor die duels 'gewoon' een beroep doen op Mbappé. "Hij kreeg een tik op zijn knie en een spier en is uit voorzorg gewisseld", meldde de oefenmeester na het duel in Montpellier. "We weten nog niet precies wat het is. Het kan een kneuzing zijn of een bloeduitstorting, in ieder geval lijkt het niet heel erg." Ook de kwetsuur van Ramos lijkt mee te vallen. Galtier meldde desgevraagd dat de Spanjaard uit voorzorg werd gewisseld omdat hij wat last had van zijn bovenbeen. 

Lees ook: PSG wint op enerverende avond

Bloedvorm

Mbappé verkeert dit seizoen in bloedvorm. In negentien competitie-duels was hij al goed voor dertien treffers en twee asssists voor PSG, terwijl hij in de Champions League zelfs zeven keer scoorde in de zes duels die de club in de groepsfase afwerkte. Bovendien speelde hij een uitstekend WK met Frankrijk, waar hij zich mede dankzij drie treffers in de verloren finale met in totaal acht doelpunten tot topscorer van het toernooi wist te kronen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen