'PSV meldt zich met klacht bij UEFA na behandeling fans in Sevilla'

22 februari 2023, 17:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is niet te spreken over de manier waarop de eigen fans vorige week zijn behandeld in Sevilla. Rond de wedstrijd in de Europa League werden aanhangers van de Eindhovenaren hard aangepakt door de Spaanse politie. Daarom meldt PSV zich met een officiële klacht bij de UEFA.

Volgens het Eindhovens Dagblad is men in Eindhoven niet blij met de wijze waarop de politie van Sevilla is omgegaan met de supporters van PSV. Volgens de clubleiding werd er veel te hard ingegrepen, terwijl er allesbehalve sprake was van een dreigende situatie. Na de wedstrijd stroomden de klachten binnen en lieten veel PSV'ers van zich horen over hun ervaringen in Sevilla. PSV liet al mondeling van zich horen en heeft inmiddels ook een officiële klacht ingediend bij de UEFA.

Lees ook: Dubbele opsteker voor PSV in aanloop naar return tegen Sevilla

Het ging een week geleden mis in Sevilla, waar duizenden fans van PSV de wedstrijd kwamen bijwonen. De bezoekers liepen gezamenlijk in een grote kolonne naar het stadion toen het mis ging. Er ontstond paniek toen een politiepaard ineens tussen de groep belande. Nadat mensen geschrokken reageerden, greep de politie hard in en werden er rake klappen uitgedeeld. Daarbij liepen meerdere fans wonden en blauwe plekken op. Er zouden zelfs kinderen zijn geraakt.

Europa League

Donderdagavond (18.45 uur) staat de tweede ontmoeting tussen PSV en Sevilla op het programma. In het Philips Stadion moet de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij aan de bak, nadat er vorige week met liefst 3-0 werd verloren. Vanuit Sevilla zullen enkele honderden supporters meekomen om de Spanjaarden aan te moedigen. Alle fans van de bezoekers passen overigens in het uitvak, dat vanwege bouwkundige redenen in capaciteit is teruggebracht naar 770 plekken.

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja de Spaanse politie is niet vies van flink uitdelen. Heb in m'n leven meerdere malen voornamelijk de Guardia Civil echt onnodig veel geweldig zien gebruiken tegen voornamelijk toeristen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen