PSV komt net tekort tegen Sevilla en is uitgeschakeld in Europa

23 februari 2023, 20:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Europese avontuur van PSV zit erop. Door doelpunten van Luuk de Jong en Fabio Silva wonnen de Eindhovenaren met 2-0 van Sevilla, maar dat was niet voldoende na de 3-0 nederlaag van vorige week.

Met Ruud van Nistelrooij terug op de bank, stelde PSV teleur in de eerste helft. De Eindhovenaren begonnen met de beste wil van de wereld aan dit duel om Sevilla zo snel mogelijk aan het wankelen te krijgen. Met name defensief kende Jorge Sampaoli zorgen, maar ondanks zijn geïmproviseerde verdediging bleek hij Sevilla goed neergezet te hebben. Gesteund door de zege van vorige week wist het PSV in de houdgreep te nemen en liet het de Eindhovenaren nauwelijks tot kansen komen.

Daar leek in de tweede helft in eerste instantie geen verandering in te komen. Sevilla hield PSV goed in bedwang en was zelfs dichtbij de openingstreffer via Youssef En-Nesyri en Ivan Rakitic. De gelouterde Kroaat raakte de lat. PSV kwam goed weg en had kort daarna de voorsprong moeten nemen. Johan Bakakyoko kon tot twee keer toe vrij inschieten, maar doelman Marko Dmitrovic, de vervanger van Yassine Bonou, lag in de weg. PSV had met het inbrengen van Mauro Junior en Fabio Silva wel degelijk meer aanvalskracht gekregen en laatstgenoemde was belangrijk bij het doelpunt van PSV. Zijn gewonnen kopduel bracht de bal bij Luuk de Jong die in de 77e minuut zijn oude ploeg met de 1-0 aan het wankelen wist te krijgen. PSV rook bloed en trachtte de defensieve kwetsbaarheid van Sevilla middels lange ballen te slechten. Sevilla hield uiteindelijk stand, ook na de 2-0 van Fabio Silva ver in blessuretijd. 

In de slotfase van de wedstrijd liep het uit de hand. Mauro Júnior kreeg een directe rode kaart vanwege aanmerkingen op de scheidsrechter, terwijl een aanwezige toeschouwer het veld op kwam en de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/415041/doelman-sevilla-belaagd-door-toeschouwer-in-stadion-psv/,_blank,confrontatie zocht met de keeper van Sevilla]. Zo kende het Europees avontuur van PSV een tumultutueus einde. De Eindhovenaren kwamen te laat op gang tegen Sevilla en kunnen zich nu richten op de beker en de competitie. Komend weekend wacht FC Twente in eigen huis. Wederom een pittige tegenstander in belangrijke weken voor PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MartinZijlstra23
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

beste admins: 'houtgreep' ? 😇

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We zijn voorlopig van het gezeik af dat Simons in het Nederlands elftal moet spelen. Met zijn overtredingen en gemekker was hij een stoorzender in het spel van PSV, de gele kaart die hij kreeg was volkomen terecht.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal eens . Gewoon ook vervelend om naar te kijken ook .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op de laatste minuten na toch geen enkel recht om te winnen . Het was 80 minuten volslagen kansloos ,dus ja dichtbij !?. De fan op het veld zorgde ervoor dat je met de extra tijd niks meer kon doen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen