Real Madrid mag zich na spektakelstuk beste van de wereld noemen

11 februari 2023, 21:57   Bijgewerkt: 11 februari 2023, 22:12
Real Madrid mag zich na spektakelstuk beste van de wereld noemen

Real Madrid kan een nieuwe trofee aan de prijzenkast toevoegen. De Koninklijke versloeg zaterdag Al-Hilal in een doelpuntrijke finale van het WK voor clubs. De ploeg van Carlo Ancelotti was met 5-3 te sterk voor de huidige nummer vier van de Saoedische voetbalcompetitie. Federico Valverde en Vinícius Júnior waren met twee doelpunten de grote mannen aan de zijde van Real.

Hoewel de status van het WK voor clubs de afgelopen jaren is teruggelopen, ging Real Madrid met een sterke selectie richting Rabat, de Marrokaans hoofdstad waar de finale werd gespeeld. Tegenstander Al-Hilal staat vierde in de Saoedische voetbalcompetitie en heeft met spelers als Moussa Marega en Odion Ighalo een aantal relatief bekende namen in de ploeg rondlopen.

Geen spannende finale

Na twintig minuten leek de finale eigenlijk al beslist toen Vinícius Júnior en Valverde de Madrilenen op een riante voorspong hadden gebracht. Via Marega deed Al-Hilal echter vrij snel weer iets terug. Zodoende bleef het een boeiend duel in het Stade Moulay Abdallah. Rond het uur was het Real Madrid dat gas gaf. Via Karim Benzema en Valverde liep de ploeg van Carlo Ancelotti uit naar 4-1.

Dankzij oud Atlético Madrid-aanvaller Luciano Vietto deed Al-Hilal nog wat terug en verkleinde het de achterstand naar 4-2. Hier bleef het uiteindelijk bij niet bij, want Vinícius Júnior bracht zo'n twintig minuten voor tijd de marge terug naar drie. Daarna was het toch weer de beurt aan Al-Hilal, dat via Vietto terugkwam tot 5-3. Daar bleef het bij en hierdoor mag Real Madrid zich weer de beste club van de wereld mag noemen.

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
avatar

Niemand kijkt dit onnozel toernooitje. Geen 1 fatsoenlijke tv-zender zendt dit uit. Belachelijk dat er vanaf 2025 32 clubs hieraan mee mogen doen. De corrupte FIFA denkt niet aan het belang van de spelers

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Het is bedoeld om de Midden oosten clubs en voetbal te laten integreren in de westerse wereld met aan de leiding die Islamitische fraudeur.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen