Sevilla vreest PSV alsnog: "Moeten niet denken dat het gedaan is"

23 februari 2023, 13:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV staat donderdagavond voor een schier onmogelijke klus in de Europa League. In eigen huis moeten de Eindhovenaren een 3-0 uitnederlaag tegen Sevilla zien weg te poetsen. Toch acht trainer Ruud van Nistelrooij zijn elftal niet kansloos en ook Monchi, de technisch directeur van Sevilla, sluit zich daarbij aan. 

"We moeten niet vergeten dat PSV in Sevilla goede kansen kreeg. Onze keeper Bono maakte meerdere goede reddingen en we hadden het in de eerste twintig minuten erg lastig", zegt Monchi tegen de Spaanse krant Marca. Hij wijst bovendien op een belangrijk detail in Europese knockout-duels. "Vroeger hadden zij er vijf moeten maken als wij hier zouden scoren, maar dat is nu niet meer het geval", doelt hij op het afschaffen van dubbel tellende uitdoelpunten. 

Monchi vreest dan ook dat PSV met de steun van het eigen publiek weleens zou kunnen gaan verrassen. "Ik stel me zo voor dat ze door hun fans gepusht zullen worden en de intentie hebben om de stand zo snel mogelijk gelijk te trekken", verwacht de td. "We moeten niet denken dat het al gedaan is", waarschuwt hij de spelers vast. Monchi heeft nog altijd warme gevoelens bij het Philips Stadion, benadrukte hij tegenover Marca opnieuw. In 2006 won Sevilla de eerste Europese beker in de clubhistorie door in Eindhoven af te rekenen met Middlesbrough in de UEFA Cup-finale. Sindsdien legde de club nog vijf (!) keer beslag op diezelfde beker, die sinds 2011 als de Europa League door het leven gaat. 

Lees ook: Monchi koestert 'onbekende gevoelens': "Eindhoven blijft Eindhoven"

Geen Gudelj in Eindhoven

Sevilla moet het in Eindhoven zonder Nemanja Gudelj zien te stellen. De oud-speler van onder meer AZ en Ajax pakte in het heenduel een gele kaart en is derhalve geschorst voor de return in Eindhoven. Lucas Ocampos viel in Sevilla uitstekend in maar dat levert hem volgens Spaanse media donderdag alsnog geen basisplaats op. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk zou PSV met 4-0 thuis van Sevilla kunnen winnen. Kunnen ? Maar vergeten wordt dat Sevilla een ploeg van La Liga is en al 4 (?) keer de Europa League gewonnen heeft en Spaanse ploegen zijn mentaal sterker dan onze zwakkere Eredivisieclubs, want als het effe tegenzit dan stort in dit geval PSV als een kaartenhuis in elkaar.😀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen