Stevige kritiek Engelse media op Weghorst: 'Niet het antwoord voor United'

5 februari 2023, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst heeft minder positieve kritieken ontvangen na zijn optreden bij Manchester United zaterdagmiddag. De Nederlandse aanvaller maakte op manager Erik ten Hag weliswaar een goede indruk, maar scoorde een aantal onvoldoendes in de Engelse media na moeizame overwinning op Crystal Palace.

The Manchester Evening News beoordeelde het optreden van de Nederlandse spits met een '5' en daarmee had hij het laagste cijfer van alle spelers van The Red Devils. 'In het samenspel toonde Weghorst zich behoorlijk slordig', was het oordeel van het medium. Marcus Rashford - speler van de maand in Engeland - kreeg van hetzelfde medium de hoogste beoordeling. 

Ook The Sun was kritisch op Weghorst. 'Hij is simpelweg net het antwoord in de spits voor Manchester United', schrijft het medium. 'Manchester United is beter af met Rashford in de punt van de aanval. Daar schoof hij na de wissel van Weghorst ook naar toe en scoorde meteen.' Anthony Martial, het alternatief voor Weghorst, kon niet in actie komen.

Bij Sky Sports kreeg Weghorst nog wel een krappe voldoende met een zes: zij kozen Bruno Fernandes tot de beste speler van de wedstrijd met een acht. Antony incasseerde ook een aantal onvoldoende. 'Goed, maar nog altijd niet goed genoeg', was het oordeel van The Sun (5).

Lees ook: 'Serieus probleem Ten Hag: United-sterren willen talent niet terug'

Van 90min kreeg Weghorst wel een voldoende (6). 'Hij was niet overal bij betrokken, maar af en toe wel nuttig.' Van Manchesterworld kreeg hij evenens een krappe zes, vooral vanwege de verdedigende arbeid die hij verrichte. 'Hij heeft de bal aanvallend amper aangeraakt.' Tot diezelfde conclusie kwam OneFootball, dat Weghorst 'excellent pressing' zag uitvoeren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja ik snap eigenlijk ook niet goed wat "ze" in hem zien. Hij is hooguit iets bovengemiddeld Eredivisie niveau. Zelfde als Gakpo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen