Ten Hag is zelfs geliefd bij zijn 'slachtoffer': "Hij praat iedere dag met me"

28 februari 2023, 00:12
Ten Hag is zelfs geliefd bij zijn 'slachtoffer':

Hoewel hij slechts drie minuten inviel in de finale, voelt Harry Maguire zich betrokken bij de League Cup-eindzege van Manchester United. De aanvoerder, die onder Erik ten Hag nog maar sporadisch een basisplek heeft, verzekert in de Engelse pers dat hij een goede relatie heeft met zijn trainer en dat hij begrip heeft voor zijn reserverol. 

"Er is geen sprake van gemengde gevoelens", legt Maguire uit in een interview met de Engelse pers. "Het heeft heel lang geduurd voordat de club weer een prijs won. Het was een mooie dag voor de club en de supporters. Ik ben de aanvoerder en het is mijn taak om de club vooruit te helpen. Ik wil graag spelen en de jongens het veld op leiden, maar ik snap dat concurrentie hoort bij topvoetbal." Ten Hag koos in de finale tegen Newcastle United (2-0 zege) voor een centrum bestaande uit Raphaël Varane en Lisandro Martínez. Maguire verving Marcus Rashford in de slotfase, een defensieve wissel. 

Ten Hag is vaak gevraagd naar de situatie van Maguire. Hij roemt dan zijn kwaliteiten en wijst erop dat de duurste verdediger aller tijden nog wel met enige regelmaat in actie komt. Maguire hoort die uitspraken ook aan en haalt er het geloof uit dat hij een eerlijke kans krijgt. "Hij heeft in meerdere interviews gesproken over mijn rol en hij vertelt me ook persoonlijk dat hij in me gelooft. Dit hoort bij het voetbal."

"Rapha presteert heel goed en de trainer heeft graag een linksbenige centrumverdediger", weet Maguire. "We zijn Manchester United. We willen grote prijzen winnen. Daar is concurrentie voor nodig. De trainer praat iedere dag met me. Hij heeft echt respect voor me en vindt mij een topverdediger met alle benodigde kwaliteiten om te spelen. Maar hij ziet ook dat de jongens die op het veld staan, het heel goed doen. Dat zie ik ook."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen