Ten Hag woedend op de VAR en oneens met kritiek op Weghorst

5 februari 2023, 09:24   Bijgewerkt: 5 februari 2023, 11:53
Ten Hag woedend op de VAR en oneens met kritiek op Weghorst

Hoewel Erik ten Hag zaterdagmiddag met Manchester United weer drie punten bij mocht schrijven in de Premier League, is hij verre van tevreden. De Nederlandse oefenmeester zag dat zijn ploeg het zichtbaar lastig had tegen Crystal Palace in eigen huis (2-1) en dat United een aantal keer goed wegkwam na de rode kaart van Casemiro. Toch is Ten Hag zelf het niet eens met de beslissing van de arbitrage, zo gaf hij na afloop aan bij Viaplay.

"Het gaat om inconsequentheid", begint Ten Hag zijn beklag. "Uit bij Palace werd Martínez het licht uit de ogen geslagen. Toen was er geen ingreep van de VAR. Bij het akkefietje nu hadden veel spelers een kaart kunnen krijgen. Maar het begon met een zware overtreding waarbij er een heel grote kans was op een ernstige blessure. Daar wordt niet op ingegrepen, dat is vervelend." 

Toch ziet Ten Hag ook in dat de actie van zijn middenvelder niet slim was. "Onze spelers moeten zich beheersen, maar ik ben er wel blij mee hoe ze daar als team staan. Dat ze voor elkaar opkomen. Als je het beeld stilzet, zie je dat hij probeert onze speler te beschermen. Meerdere spelers gingen de grens over. Als je dan ingrijpt, dan moet je consequent zijn." Vanwege de rode kaart zal Casemiro een schorsing van drie duels ontvangen en dus niet inzetbaar zijn voor Ten Hag.

Lees ook: Ten Hag houdt met 10 man stand

Ten Hag neemt het op voor Weghorst

In tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden maakte Wout Weghorst geen beste indruk op de Engelse pers tegen Crystal Palace. De spits kreeg van onder meer de Manchester Evening News de laagste beoordeling, maar in deze kritiek kan Ten Hag zich niet vinden: "Hij heeft uitstekend gespeeld. Hij was sterk in het drukzetten, in het zijn van een aanspeelpunt. We konden doorvoetballen via hem", aldus de trainer.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen