Trainer steekt hand in het vuur voor Ziyech: "Ben ik van overtuigd"

2 februari 2023, 16:11   Laatste update: 16:48

Hakim Ziyech zag zijn droomtransfer naar Paris Saint-Germain in rook opgaan, maar dat betekent niet dat hij zich minder gaat inzetten voor Chelsea. De Marokkaan gaat professioneel om met de situatie en de club kan op hem rekenen. "Daar ben ik van overtuigd", aldus Chelsea-trainer Graham Potter op een persconferentie.

De vleugelflitser heeft sinds het WK vier basisplaatsen gekregen en is twee keer ingevallen, hij begon steeds meer zijn draai te vinden na het succesvolle toernooi. Maar toch hapte hij toe op het moment dat miljardenclub PSG aanklopte. Door geklungel in het papierwerk ging de overstap naar Parijs niet door en moet Ziyech zijn kunsten blijven vertonen in London. "Hij is weer terug en heeft weer met ons getraind", aldus de oefenmeester.

Honderden miljoenen

"Dit zullen niet de eerste of laatste keren zijn. Hakim begrijpt de situatie en zet zich nu in voor ons. Hij zal een belangrijke speler voor ons zijn in het restant van het seizoen, daar ben ik van overtuigd", concludeert Potter. Chelsea heeft in totaal bijna 330 miljoen euro uitgegeven deze transferperiode, maar het bestuur legt de lat niet gelijk heel hoog schrijft The Guardian.

Zestal naar de uitgang

De club houdt namelijk in de begroting al rekening met het mislopen van Champions League-voetbal. De focus ligt dus al op aankomende zomer, dan wil de club afscheid gaan nemen van een aantal spelers. Christian Pulisic, Kalidou Koulibaly, Mateo Kovacic, Pierre-Emerick Aubameyang, Callum-Hudson-Odoi en Romelu Lukaku zitten op de schopstoel schrijft de krant. De club staat op een teleurstellende tiende plaats in de Premier League en is uitgeschakeld in de FA Cup. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

De spelers die ze noemen om eruit te gaan neem ik met een zak zout.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen