Trainerscarrousel: De Rossi ontslagen, clubicoon voor Kluivert

14 februari 2023, 18:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daniele de Rossi is niet langer trainer van het Italiaanse SPAL. Na slechts vier maanden aan het roer te hebben gestaan bij de Serie B-club is het doek gevallen voor de oud-speler van AS Roma. Ook Valencia heeft dinsdag nieuws op trainersgebied. De club heeft oud-middenvelder Ruben Baraja aangesteld als opvolger van de onlangs ontslagen Gennaro Gattuso

De Rossi was bij SPAL bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De 39-jarige oud-middenvelder wist van zijn zestien duels in de Serie B slechts drie te winnen. Daardoor bleef SPAL voorlopig steken op de achttiende plaats op het tweede niveau. In de persoon van Massimo Oddo (46) heeft de club inmiddels een opvolger aangesteld. Oddo en De Rossi maakten samen deel uit van de Italiaanse selectie die zich op het WK van 2006 tot wereldkampioen kroonde. 

Clubicoon nieuwe trainer Kluivert

Valencia nam eind januari afscheid van een andere lid van de Italiaanse kampioensploeg. Gennaro Gattuso (45) moest het veld ruimen als gevolg van de tegenvallende resultaten in de Spaanse competitie. De ploeg, waarvan ook Justin Kluivert deel uitmaakt, staat voorlopoig op de achttiende plaats in La Liga. Die positie zou aan het einde van het seizoen betekenen dat de voormalige topclub degradeert naar het tweede niveau.

Dinsdag presenteerde Valencia de opvolger van Gattuso. Voormalig middenvelder Ruben Baraja (43) speelde liefst negen seizoenen in de sinaasapppelstad en krijgt nu de taak om de club voor het hoogste niveau te behouden. Hij zal worden geassisteerd door zijn voormalig Valencia-ploeggenoot Carlos Marchena. Baraja won als speler twee keer de Spaanse titel met Los Che en legde met de club in 2008 (onder Ronald Koeman) beslag op de Copa del Rey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen