Turkse club trekt zich terug uit competitie na aardbevingen

9 februari 2023, 20:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hatayspor heeft zich teruggetrokken uit de Turkse Superlig. De club komt uit de provincie Hatay, die zwaar getroffen is door de aardbevingen in het land. Onder andere Christian Atsu staat onder contract bij de club die op dit moment veertiende staat in de competitie.

Het is een zware periode voor de club. Over Atsu kwamen de laatste dagen verschillende berichten naar buiten, maar de meest recente zijn toch dat hij nog onder de brokstukken van de verwoeste stad ligt. "Toen we hoorden dat 'hij was gevonden' zijn we naar het ziekenhuis gegaan om hem te zoeken, maar hij was er niet. Op dit moment moeten we accepteren dat hij nog niet is gevonden", aldus clubarts Gürbey Kahveci tegen Hurriyet. Ook voor de technisch directeur wordt gevreesd, hij zou ook nog onder het puin liggen.

Hervatting competitie

"Hatayspor heeft ons gemeld dat ze dit seizoen geen wedstrijden meer zullen spelen", meldde zakenman en Fenerbahce-president Ali Koc namens de verenigde profclubs van Turkije. Ook Gaziantep FK, uit de gelijknamige provincie die dicht bij het zwaarst getroffen gebied ligt, trekt zich mogelijk terug uit de competitie. Beide clubs behouden het recht op een terugkeer in de Superlig. De hervatting van de competitie is inmiddels verschoven naar 3 maart, maar het is nog maar de vraag of dat gehaald gaat worden.

Twintig duizend doden

Turkije en Syrië zijn getroffen door de ergste aardbevingen in bijna honderd jaar tijd. Er zijn duizenden mensen overleden en er liggen er nog steeds heel veel onder het puin. Volgens de NOS komt het dodental al boven de twintig duizend (!) uit. In het Nederlandse betaalde voetbal wordt komend weekend een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de verschrikkelijke aardbevingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen