Van Nistelrooij lyrisch: "Hij een voorbeeld van hoe je in deze wereld overeind blijft"

15 februari 2023, 20:34

Voor Ruud van Nistelrooij zal de dag des oordeels morgen aanbreken. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán neemt zijn ploeg het op tegen Sevilla in de tussenronde van de Europa League. De trainer van PSV is zich bewust van de kwaliteiten van de Spanjaarden, maar werkt met veel zelfvertrouwen toe naar het tweeluik. 

"Ik vind dat we stapje voor stapje beter worden", stelt de trainer van PSV in de persconferentie vooraf.

"Daarom is morgen superinteressant, tegen dit Sevilla met de kwaliteiten die zij hebben. Kunnen wij ons met hen meten en ons tegen hen zo goed mogelijk etaleren met en zonder bal? Maar ik denk dat bij ons de vorderingen en de groei zichtbaar zijn. Met de nieuwe jongens die goed acclimatiseren en de groep die zich stabiliseert. Als we dat morgen door kunnen zetten, zou dat geweldig zijn", aldus Van Nistelrooij.

Hoewel Sevilla een dramatisch seizoen meemaakt en momenteel de twaalfde plaats in de Spaanse competitie bezet, verkijkt de trainer zich niet op de kwaliteiten van zijn tegenstander. "Als je vanaf 2014 vier keer de Europa League wint en als je ziet wie er kunnen spelen en wie er op de bank zitten, dan is dat gewoon topniveau", stelt van Nistelrooij. "Zo spelen ze op dit moment ook. Het is een geweldig moment voor ons. Zij zijn de koningen van de Europa League. Het zegt genoeg dat ze hem zes keer hebben gewonnen. Het gaat dus speciaal worden."

Lees ook: Sevilla-trainer Sampaoli is lyrisch over 'geweldig persoon' bij PSV

Van Nistelrooij houdt rekening met een zware Europese avond, zo geeft hij aan. "Ik verwacht een hele intense wedstrijd. Zowel Sevilla als wij zijn een team dat graag hoog druk zet en veel zelf de bal heeft en vanuit positiespel tot kansen komt. Als dat tegen elkaar opbokst, kan het wel eens een hele mooie wedstrijd worden." Ook zijn collega Jorge Sampaoli, die het bij Sevilla eindelijk op de rit lijkt te hebben, kan op complimenten rekenen. Zes van de laatste negen duels werden gewonnen door de Rojiblancos en volgens Van Nistelrooij heeft de trainer daar een groot aandeel in. "Ik ben ook een bewonderaar van Sampaoli en hoe zijn teams wil laten spelen. De tegenstander onder druk zetten en met positiespel snel tot kansen komen. Het is geweldig om hem morgen tegen te komen."

Simons cruciaal

Mochten de Eindhovenaren morgen een overwinning winnen behalen, dan zal het afhankelijk zijn van de kwaliteiten van Xavi Simons. Het 19-jarige toptalent is momenteel de man in vorm bij PSV en dus is Van Nistelrooij flink met hem in de weer. "Natuurlijk ben ik met hem bezig, maar dat ben ik met alle spelers. Dat ze goed in hun vel zitten en dat ze goed presteren. Daarin vraagt Xavi ook een coach. Hij houdt zijn focus op voetbal, daarin zie ik nooit problemen. Ik laat hem lekker zijn gang gaan, omdat hij het geweldig invult. Als ik signalen zie dat hij ander gedrag gaat vertonen, zal ik daar op inspringen. Maar Xavi is zeer stabiel en afgesloten van zowel kritiek als grote complimenten. Daarmee is hij een voorbeeld van hoe je in deze wereld overeind blijft", aldus de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen